Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (03.07.)

2016. március 07. - Orosdy Dániel

Börni az eszelős temetős
Richard Linklater annak idején úgy nyilatkozott: ez a film lesz az ő Fargója. A valós eseményekre épülő történet alapján nem is tűnik erőltetettnek a párhuzam. 1996-ban Berhardt "Bernie" Tiede temetkezési vállalkozót elítélik egy 81 éves özvegyasszony meggyilkolása miatt. A vád szerint a férfi 9 hónapon át tartotta a holttestet a fagyasztóban, miközben megpróbálta elhitetni a környezetével, hogy az asszony még él. Bernie-t az eddig leginkább komikusként ismert Jack Black alakítja, az asszonyt Shirley MacLaine, míg Matthew McConaughey a kisváros ügyészét játssza. (BS)
A Bernie minden erénye – a finom humor, Black jutalomjátéka és a hiteles kisvárosi miliő – ellenére alig nyújt többet egy Fókusz riportnál – ahelyett, hogy magyarázatot próbálna keresni, csak a rácsodálkozás, a „hogy mik vannak!”-élményét kínálja.(Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2012/12. számában olvasható.)
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Looper - A jövő gyilkosa
Az egyik legígéretesebb fiatal amerikai rendező, Rian Johnson – a jelek szerint – minden filmjével más műfajban próbálja ki magát. A 2005-ös Beépülve (Brick) egy gimnáziumi környezetbe helyezett neo-noir volt, a magyar mozikba is eljutó Szélhámos fivérek pedig A nagy balhé-féle heist filmek sablonjait másolta illetve forgatta ki. Legfrissebb, bemutató előtt álló produkciója, a Looper - A jövő gyilkosa az időutazós sci-fi-thrillerek világában játszódik, főszerepben a Joseph Gordon-Levitt által alakított bérgyilkossal, akinek a jövőből visszaküldött embereket kell likvidálnia. Egy nap azonban saját idősebb énjével (Bruce Willis) kerül szembe, akit szintén meg kellene ölnie. További szereplők: Emily Blunt, Paul Dano, Jeff Daniels, Garret Dillahunt. (BS)
Vetítik: TV2 - 21:20

looper.jpg

A vörös sárkány
Brett Ratner thrillere Thomas Harris azonos című bestselleréből, Edward Norton, Ralph Fiennes és Anthony Hopkins főszereplésével – egyben variáció Michael Mann Az embervadász című kiváló thrillerére. Hannibal Lecter nevét ezúttal helyesen írták, viszont a jelenléte a film nagy részében kifejezetten felesleges.
Vetítik: Viasat3 - 22:55

Rocco és fivérei
Luchino Visconti klasszikusa. Szereplők: Alain Delon, Renato Salvatori, Annie Girardot, Spiros Focás, Nino Castelnuovo, Roger Hanin, Paolo Stoppa, Suzy Delair, Claudia Cardinale.
Vetítik: Duna - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr338446592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása