Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (01.23)

2016. január 23. - Orosdy Dániel

Úton hazafelé
"Szóval amikor az Okos cica meg a Bátor kutyus összetalálkoznak valamikor a harmadik tekercs vége felé, akkor bevillan a produkcióba..." ...valami már, mint ami a Harcosok klubjában. Ez ugyanis Sheila Burnford regényének népszerű (második) filmváltozata a Disney stúdiótól. Főszereplők: Robert Hays és Kim Greist, valamint két kutya és egy macska, akinek eredetileg Don Ameche, Michael J. Fox és Sally Field volt a hangja.
Vetítik: m2 - 11:05

Egy pikoló világos
Máriássy Félix klasszikusa Ruttkai Éva és Bitskey Tibor főszereplésével. A rendező pályájáról (és többek között erről a filmről) az aktuális Filmvilágban olvashatnak!
Vetítik: Duna - 15:30

Káoszelmélet
Romantikus vígjáték Ryan Reynolds-szal, Emily Mortimerrel és Stuart Townsenddel.
Vetítik: RTL Klub - 16:05

Felforgatókönyv
"Akár Charlie Kaufman is írhatta és Spike Jonze is rendezhette volna a (filmbeli) valóság és (filmbeli) fikció átfedésbe kerüléséről szóló, a manipulált élet gondolatával eljátszó Felforgatókönyvet" (Vajda Judit)
Marc Forster (Szörnyek keringője, Quantum csendje) ötletes vígjátéka Will Ferrell-lel. További szereplők: Maggie Gyllenhaal, Emma Thompson, Dustin Hoffman, Queen Latifah, Tom Hulce, Linda Hunt.
Vetítik: Film Mánia - 18:45

Vérmesék
Luc Besson akció-vígjátéka Tonino Benacquista könyve nyomán, Martin Scorsese produceri közreműködésével. Főszereplők: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, Dianna Agron, John D'Leo.
Vetítik: Cool - 20:05

S.W.A.T. - Különleges kommandó
Egy hetvenes évekbeli sorozat remake-je (többek között) a Kiképzés alkotóitól (az időközben rendezőként is bizonyító David Ayer a szkript társírója). Szereplők: Samuel L. Jackson, Colin Farrell, Michelle Rodriguez, LL Cool J, Josh Charles, Olivier Martinez, Jeremy Renner.
Vetítik: TV2 - 21:00

swat.jpg

Harcban élve
Miután Sylvester Stallone A feláldozhatókban Jason Stathamre hagyományozta a ’80-as évek akcióhőseinek örökségét, most egy rászabott forgatókönyvvel is megajándékozta pártfogoltját. (...) Noha a limitált színészi eszköztárral, de szúrós borostával és még szúrósabb nézésekkel felszerelt Statham marad talpon a végén, a Harcban élve mégis az emlékezetes mellékszereplőknek köszönhetően válik szórakoztató, régi iskolás akcióthrillerré. (Kránicz Bence)
Vetítik: RTL Klub - 21:10

A Keresztapa
Internet Movie Database: 2. hely a legnépszerűbb filmek toplistáján, 9,2-es átlag bő egymillió szavazat alapján. Rotten Tomatoes: 99%. Metacritic: 100%. Három Oscar, többtucatnyi egyéb díj és jelölés. Majdnem 300 millió dolláros bevétel. És még sorolhatnám, hosszan.
Vetítik: Duna - 21:55

Fedőneve: Donnie Brasco
Mike Newell Nagymenők-mámorban fogant maffiafilmje Al Pacino, Johnny Depp, Anne Heche, Michael Madsen és Bruno Kirby főszereplésével. Ha ma csak egy gengszterfilmet néz, inkább A keresztapát válassza.
Vetítik: Cool - 23:00

A gyűjtő
Gary Fleder thrillere James Patterson regénye nyomán Morgan Freemannel és Ashley Juddal. Nem rossz, de a szinkron némileg tönkrevághatja az élményt.
Vetítik: TV2 - 23:25

Memento
Christopher Nolan okkal kultikus neo-noirja. Szereplők: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano, Mark Boone Jr., Stephen Tobolowsky.
Vetítik: m2 - 00:45

Tortúra
Rob Reiner második Stephen King-feldolgozása, és az Állj mellém!-hez hasonlóan ez is a legjobbak közé tartozik. Főszereplők: a remek formában lévő James Caan és az alakításáért Oscarral jutalmazott Kathy Bates.
Vetítik: Duna - 00:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr658275852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jasszgeri 2016.01.24. 01:12:29

az uccso 5 azert szep (volt) igy egy napon. :)
süti beállítások módosítása