Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (09.28.)

Kakukk, szamuráj, falka

2013. szeptember 28. - Orosdy Dániel

Száll a kakukk fészkére
Milos Forman ezernyi díjat és elismerést - többek között 5 Oscart - begyűjtő klasszikusa, Ken Kesey bestsellerének adaptációja. A főszerepben Jack Nicholson minden idők egyik (másik) legnagyobb filmes alakítását nyújtja, de méltó hozzá a többi színész (Louise Fletcher, William Redfield, Danny DeVito, Brad Dourif, Christopher Lloyd, Will Sampson) is.
Vetítik: Film+ - 12:35

Dolgozó lány
Mike Nichols rangos díjakra jelölt vígjátéka, a jelen sorok írójából komoly indulatokat kiváltó Ördög Pradát visel szellemi előzménye. Szereplők: Melanie Griffith, Alec Baldwin, Sigourney Weaver, Harrison Ford, Oliver Platt, Joan Cusack.
Vetítik: RTL Klub - 16:05

Rokonok
Máriássy Félix filmje Móricz Zsigmond regénye nyomán, Ungváry László és Tolnay Klári főszereplésével. (Ironizálhatnék rajta, hogy Móricz máig érvényes klasszikusának első és második feldolgozását egyaránt olyasvalaki rendezte, aki nem csak urambátyám-szinten állt kapcsolatban egy diktatórikus államhatalommal, de nem fogok. Tehetséges emberek esetében az ilyesmi különösen szomorú.)
Vetítik: Duna - 16:20

Dzsingisz Kán
Történelmi kalandfilm erős színészgárdával (Omar Sharif, Stephen Boyd, Telly Savalas, James Mason, Eli Wallach).
Vetítik: Film+ - 17:00

Vissza a jövőbe 3.
A trilógia westernbe forduló utolsó etapja. Nekem ebben már kicsit túl sok az szentimenti, de azért szórakoztató, szerethető mozi.
Vetítik: Viasat3 - 18:50

Effi Briest
NEM Rainer Werner Fassbinder filmje, hanem Theodor Fontane regényének 2009-es feldolgozása a cuki Julia Jentsch-csel (Őfelsége pincére voltam) a címszerepben.
Vetítik: ATV - 20:25

effie briest.jpgAz igenember
Vígjáték Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper és Terence Stamp főszereplésével. Gonosz emberek szerint leginkább csak a Hanta Boy pepitában.
Vetítik: Film+ - 21:00

Poligamy
Orosz Dénes romantikus vígjátéka Csányi Sándor és Tompos Kátya főszereplésével.
Vetítik: m1 - 21:05

Eredet
Az Eredetről szóló kritikák többnyire egyetértenek abban, hogy Christopher Nolan filmje jóval könnyebben értelmezhető annál, mint amit a témája vagy a cselekménye sugall. Blikkfangosabb megfogalmazásban: az Ocean's Eleven és a Mátrix találkozásáról van szó, némi melodrámával és Bond-filmeket idéző akciójelenetekkel. (BS)
Azért jó cucc!
Vetítik: RTL Klub - 21:20

Invázió
A Bukás rendezőjének lagymatag amerikai bemutatkozása. Bővebben: itt.
Vetítik: Viasat3 - 21:20

Bűntény a támaszponton
Peter Hyams akciókrimije Sean Connery-val, Mark Harmonnal és Meg Ryannel.
Vetítik: TV2 - 21:45

Szamurájok fejedelme
Koprodukciós kalandfilm Shô Kosugi, Christopher Lee, John Rhys-Davies és Toshirô Mifune főszereplésével. Kosugi a sztori megírásában is közreműködött.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

A Falka
A Szigorúan piszkos ügyek-trilógia alkotójának amerikai bemutatkozása Richard Gere-rel és Claire Danes-szel.
Vetítik: Film+ - 23:00

Az órák
Stephen Daldry Arany Medvére, valamint tucatnyi Oscarra, BAFTA-ra, Golden Globe-ra és kismillió egyéb díjra jelölt drámája Michael Cunningham regénye és David Hare forgatókönyve nyomán. Virginia Woolf írónőt a szerepért Oscart nyerő Nicole Kidman alakítja. További szereplők: Julianne Moore, Meryl Streep, Toni Collette, Claire Danes, Ed Harris.
Vetítik: Story4 - 23:00

Fair Play
Thriller Marion Cotillard, Benoît Magimel, Jérémie Renier és Jean-Pierre Cassel főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 23:20

Karantén
A méltán népszerű [REC] megbízható források szerint igencsak halovány remake-je. Szereplők: Jennifer Carpenter, Jay Hernandez, Johnathon Schaech, Steve Harris (nem az, egy másik!), Rade Šerbedžija, Columbus Short.
Vetítik: TV2 - 23:50

A rejtekhely
NEM Pupi Avati filmje, HANEM francia krimivígjáték Luc Besson háza tájáról.
Vetítik: m1 - 00:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr415537625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2013.09.28. 19:04:21

Megnéztem a Máriássy-féle Rokonokat, eddig csak az új feldolgozáshoz volt szerencsém, de nekem az eredeti is nagyon tetszett. Elképesztő milyen karizmája van a főszerepet játszó Ungváry Lászlónak. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy hol vannak most az ilyen színészek.

Ha meg akad is 1-2, aki kinevelődik, az biztos a színházban csillogtatja tudását, mert a mai magyar filmekből hiányoznak az ilyen erőteljes karakterek, jellemek sajnos.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2013.09.30. 09:33:25

@Atkakukac1989: A korábbi feldolgozás nekem sajnos kimaradt, csak a Szabó-féle változatot láttam, de nem lennék meglepve, ha a korábbi (színészekben is) erősebb darab lenne.
süti beállítások módosítása