Filmvilág blog

Megszólal a blog!

Audiokommentár a Vörös Zsaruhoz

2013. július 24. - Huber Zoltán

Rendhagyó kísérletbe, audiokommentár készítésébe fogott a blog három munkatársa!

mst3kLOGO1.jpgOrosdy Dániel és Szabó Ádám kollégáimmal megtekintettük a VHS-korszak ikonikus darabját, a részben Budapesten forgatott Vörös zsarut, és közben beszélgettünk Schwarzeneggerről, a nyolcvanas évek akciómozijáról, Walter Hill munkásságáról, sőt, még Peckinpah, Jim Morrison és a rejtélyes Alexander Conte neve is előkerül. Mint minden úttörő próbálkozás, úgy a mi tesztfelvételünk sem mentes az apróbb gyermekbetegségektől. A technika ördöge az első percekben kibabrált velünk, így kénytelenek voltunk egy laptophoz beszélni, melynek a hangminőség látta kárát. Bár mindhárman a szavak emberei vagyunk, filmekről elsősorban írásban szoktunk értekezni, az élő szó varázsa néhol talán a megszokottnál nyersebb megfogalmazásokhoz, elégtelenül kifejtett gondolatokhoz, tárgyi tévedésekhez vezetett. Büszkén vállaljuk, kezdő kommentátorok vagyunk, ám az alábbi felvétel készítése közben kitűnően szórakoztunk. Ha ebből az élményből sikerült átadnunk valamit az érdeklődőknek, a célunkat elértük!

Folytassuk vagy hagyjuk abba?! Kommentben várjuk a megjegyzéseket és észrevételeket, illetve az esetleges javaslatokat e sajátos kísérletünk jövőjével kapcsolatosan!

Az első felvonás az alábbi képre kattintva indul! (Használati útmutató és tudnivalók a videók alatt!)

redhear.png

Második rész

Harmadik rész

Negyedik rész

Örödik rész

Hatodik rész

Hetedik rész - Finálé

Az egyszerűbb felhasználhatóság, a gyors megoszthatóság kedvéért úgy döntöttünk, kommentárunkat egy már létező feltöltéshez igazítjuk és hét darabra vágjuk. A két hagyományos YouTube videó egy mashup-oldal segítségével egymás mellett indul el, a hangerő a két ablakban külön szabályozható. Ha az egyik felvételt megállítjuk vagy beletekerünk, a másik attól függetlenül tovább megy - a szövegelésünk mindenesetre éppen olyan hosszú és úgy is van időzítve, mint a film adott része.
A fenti első adag után a folytatások megtalálhatóak a megadott linkeken.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr505417851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása