Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (10.12.)

Vérszomj, Woodstock, Whitaker

2012. október 12. - Orosdy Dániel

Álomcsapat
Érzelmes amerikai vígjáték, ebben a kategóriában a legjobbak egyike. Mintha a Száll a kakukk fészkére szanatóriumon kívül játszódó jeleneteit bontották volna ki egészestés New York-filmmé. A remeklő színészek: Michael Keaton, Christopher Lloyd, Peter Boyle, Stephen Furst. A remeklő rendező: a nemrég elhunyt Howard Zieff (Benjamin közlegény, Várlak nálad vacsorára, My Girl-filmek).
Vetítik: Film Mánia - 19:05

A suttyó család Amerikában
Dick Maas A suttyó család-sorozatának második része. Amerikai vendégsztár: Jon Polito (A halál keresztútján).
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Időzített bomba
Stephen Hopkins akciófilmje Jeff Bridges, Suzy Amis, Tommy Lee Jones, Forest Whitaker és Lloyd Bridges főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:25

Vérszomj - A kezdet
A Ginger Snaps-sorozat harmadik része, a korábban bemutatott epizódok előzményeit meséli el.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

gingersnaps.jpgOsso Bucco
Romantikus vígjáték a kiváló karakterszínész, Mike Starr (Portyán, Veszett kutya és Glória, Nagymenők) főszereplésével.
Vetítik: m1 - 23:10

Woodstock
Minden idők legjelentősebb, Oscar-nyertes zenés dokumentumfilmje Michael Wadleigh rendezőtől a legendás fesztiválról. A stáblistán megtalálhatjuk többek között a még kezdő Martin Scorsese, Thelma Schoonmaker és Richard Pearce nevét.
Vetítik: Film Mánia - 00:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr684833998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2012.10.12. 08:18:18

Nagyon örülök, hogy beletetted az Álomcsapatot. A Legénybúcsú mellett a legkedvesebb vígjátékom abból a korszakból. Bármikor meg tudom nézni, sokszor meg csak úgy odatekerek a jobb részekhez.
Emlékszem, amikor annak idején egy tékából kihozott filmen ott volt az előzetese (emlékeztek még? mint a moziban), és százszor megnéztük, mert benne volt a "kelj fel és járj, fiam" jelenet :)

dutch 2012.10.12. 11:08:53

Egy másik gondolat az Álomcsapat kapcsán, bár már a Kalandornál gondolkodtam a kommenten (ami egyénként nem olyan rossz film, csak Van Damme tíz évvel elnézte).
Örülök, hogy James Remar kezd visszatérni az élmezőnybe. Nagyon remélem, hogy óriásit szól majd a Django, ahol viszonylag elöl szerepel a neve a listán. Bár a Dextert nem ismerem, azt tudom, hogy nagyon sikeres sorozat, és az imdb szerint ott is szerepel minden részben.
Nem vagyok egy művészfilmes, én a Warriorsban, és a 48 órában figyeltem fel rá, azóta mindig örülök, ha meglátom valahol, szerintem nagyon karakteres színész. A Mortal Kombat 2-nél, és a Kommandóbázisnál viszont éreztem, hogy baj van, de úgy tűnik, hogy mostanában megint felfelé ível a szekere.
Vélemény? :)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.10.12. 17:57:25

@dutch: Az Álomcsapat sztem is nagyon jó kis film, és a rendezője (meghalt már szegény) is eléggé alulértékelt arc. Úgy készített romantikus vígjátékokat, hogy a) csak a kötelező mértékben lett nyálas a végeredmény b) jól nézett ki a vásznon c) lehetett rajta nevetni (!) d) igazi színészek alakították a főszerepet etc.
James Remar nekem is nagy kedvencem, tehetséges színész, mindig visz valami feszkót a szerepeibe, ami jó dolog. Megnéztem volna az Aliens-ben, bár a végeredmény ismeretében kicsit fura választás volt Cameron részéről Hicks szerepére. :)
süti beállítások módosítása