Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (03.19.)

Hazanavicius és Dujardin

2012. március 19. - Orosdy Dániel

Mike kapitány hadjárata
Michael Moore kifejezetten rosszul fogadott politikai dokumentumfilmje. Fícsöringöl: Viggo Mortensen, Michael Stipe, Joan Baez, Eddie Vedder, Mike Mills, Roseanne Barr.
Vetítik: TV2 - 12:35

OSS 117: Képtelen kémregény

A friss Oscar-díjas Michel Hazanavicius (A némafilmes) akcióvígjátéka a szintén friss Oscar-díjas Jean Dujardin (A némafilmes) főszereplésével. (Ez ugyanaz az Oscar-díj, amit - többek között - a már a némafilmes korszakban is klasszikusokat rendező Alfred Hitchcock sem kapott meg. Csak úgy mondom.)
Vetítik: Film+ - 17:25

Az alagút

Spanyol thriller Jane Seymour, Peter Weller és Fernando Rey főszereplésével.
Vetítik: Hálózat - 21:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr874324967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2012.03.19. 18:30:28

Most pont egy jó Oscar-díjazott filmnél kell fikázni az Oscart? Nem lehetne a számtalan rossz díjazott egyikénél?

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.03.19. 18:44:59

@algi: Nem az volt a "fikázás" fő üzenete, hogy "mekkora szar mán ez A némafilmes", hanem hogy - némiképp ironikus módon - a legrangosabbnak tartott filmes elismerést, egyben az amerikai filmipar/-művészet hivatalos elismerését sokszor pont azok nem kapják (kapták) meg, akik már nagyon régóta (akár a némafilm fénykorában is) jelentős és meghatározó alkotók voltak.
(Mellesleg ennyiben nem is a szokásos Oscar-fikázásról van szó, hiszen a kritikusok a legtöbb esetben pont arról feledkeznek meg, hogy ez a díj elsősorban az amerikaiaknak és -ról szól. Éppen ezért különösen szomorú az USÁban új otthonra lelő Hitchcock ignorálása, na mindegy.)

Aztán ugye, hogy kinek mi a jó film, vagy éppen Oscart érdemlő film, erősen relatív, mint tudjuk. :)
süti beállítások módosítása