Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (12.15.)

Mozog

2011. december 15. - Orosdy Dániel

lebowski_ball-rub-gif.gifLeharcolt oroszlánok
Vígjáték Michael Caine, Robert Duvall, Haley Joel Osment és Kyra Sedgwick főszereplésével. 
Vetítik: m1 - 20:15

A nagy Lebowski

A Coenek népszerű kultvígjátéka. A díszes színészgárda tagjai: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, John Turturro, David Huddleston, Philip Seymour Hoffman, Tara Reid, Peter Stormare, Sam Elliott és Ben Gazzara.
Vetítik: Comedy Central - 20:20

Fegyvernepper

Andrew Niccol filmje a fegyverkereskedelem furcsa és kegyetlen világáról Nicolas Cage, Jared Leto, Ethan Hawke és Ian Holm főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 21:00

Az Amazonas kincse

Peter Berg akciófilmje Christopher Walken, Seann William Scott, Dwayne "The Rock" Johnson és Rosario Dawson főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:00

Oroszország-ház

John Le Carré kémregényének színvonalas adaptációja Fred Schepisitől. Forgatókönyvíró: Tom Stoppard. Szereplők: Sean Connery, Michelle Pfeiffer, Roy Scheider, Klaus Maria Brandauer, James Fox és egy kis szerepben Ken Russell, a nemrég elhunyt fenegyerek rendező. 
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr393464584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2011.12.15. 09:33:00

Ez a Fegyvernepper tök szimpatikus film lenne, ha nem lenne a végén az a szájbarágás. Azt nem tudom, hogy képzelték. Csináltak egy jó kis filmet, aztán közölték, hogy hoppá, átverés volt az egész, ez valójában nem film, hanem propaganda. Mint a Patyomkin páncélosban a feliratok.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.12.15. 13:41:00

@algi: A Fegyvverneppert tényleg kicsit elcseszték, viszont a Friedkin-film, amire 'erősen támaszkodik' (Az évszázad üzlete) sokkal jobb a hírénél, merem ajánlani mindenkinek. (Az imdb-n nagyon gyengék a pontszámai, viszont nemrég szerencsém volt megtekinteni egy filmklubban, ahol gyakorlatilag mindenkinek bejött, és ehhez mindössze annyit kellett fejben tartani a nézőknek, hogy ez nem egy szokásos Chevy Chase-film. Ez ugyanis az utálat fő oka, meg hogy a republikánusok szerint ez egy "komcsi mozi". :D)

dutch 2011.12.15. 14:22:08

@Orosdy Dániel: Láttam az Évszázad Üzletét valamelyik nagy üzlet dvd-polcán viszonylag olcsón, de nem ismertem a filmet. Otthon utánanéztem imdb-n, mert jó színészekkel készült, egy jó korszakban. A pontszáma elrettentett, így nem vettem meg, de lehet hogy akkor hiba volt.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.12.15. 14:30:49

@dutch: Szerintem egy próbát mindenképpen érdemes tenni vele, csak tényleg ne vígjátékra számíts: ez egy szatíra, sok iróniával és fekete humorral, kevés börleszkkel és "nyílt" viccelődéssel. És a szinkron elhagyása sem utolsó szempont. :) Ha az egész esetleg nem is, pár jelenet biztosan tetszeni fog.
süti beállítások módosítása