Filmvilág blog

Meteo a Műcsarnokban

Bizottság-filmklub

2011. november 29. - filmvilág

2011. november 29. (kedd) 18 óra

meteo.jpgMeteo (r.: Monory Mész András, 1989, 90 perc, színes)

Főszereplők: Eperjes Károly, Kistamás László,Varga Zoltán, Dér Denisa, Vajdai Vilmos
Forgatókönyv: Bereményi Géza, Monory Mész András. Zene: Másik János, Szemző Tibor 

Egy kihalt gyárnegyedben, a város peremén, valahol Kelet-Európában, egy üres műhely közepén áll egy kád. Eckermann, a meteorológus fürdik benne. Ideje java részét ábrándozással tölti, ezért barátai Felhőcskének hívják. Két barátja van: Berlioz, az örökmozgó életművész és Verő, az üzemek hallgatag vagánya. Eckermann (Kistamás László, a Kontroll Csoportból) számítógépen kidolgozza a biztos nyerés szisztémáját, ám a feketepiacról odafuvarozott lengyel lány véletlenül megöli őt a fürdőkád szélére tett hajszárítóval. A szisztéma segítségével közben Berlioz és Verő rengeteg pénzt nyer a lóversenyen.

Vendég: Monory Mész András rendező

Bizottsag-hirlevel-fej_JO[1].jpg

Bestia bestia látlak” - Bizottság-kiállításhoz kapcsolódó filmklub (2011. szeptember 6.- december 13.)

A 70-es, 80-as évek közérzetéről ad gazdag és tanulságos körképet ez a filmválogatás, amelyben 1969-től 1993-ig készült kísérleti és dokumentumfilmek, kis- és nagyjátékfilmek, kultfilmek és elfeledett művek szerepelnek, a Diorissimótól azÁlombrigádig, az Extázis 7-től 10-ig című beatfilmtől a Rocktérítőig. Itt-ott megjelenik a Bizottság is, feltűnnek arcok, elő-előbukkannak az underground jól ismert figurái, a két évtized pop- és szubkultúrájának ikonjai, de a filmekben kibontakozó társadalmi körképben a hétköznapok jellegzetes alakjai és problémái is főszerephez jutnak.

A filmklub vetítéseire bérlet váltható (6000 Forint), mellyel a vetítés előtt a Bizottság kiállítás is ingyenesen megtekinthető!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr303420697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása