Filmvilág blog

Mától vasárnapig: Magyar Mozgókép Fesztivál a Balatonnál

2021. június 23. - filmvilág

igyvagytokeletes_jelenetfoto_1.jpg

Június 23-26. között Veszprémben a Várban, a Hangvillában, az Expresszóban és az Agóra kulturális központban, Balatonfüreden a Tagore sétányon, a Vaszary-villa kertjében és a Balaton moziban, Balatonalmádiban pedig a Wesselényi strandon elhelyezett óriás kivetítőn peregnek majd a legújabb magyar filmek a Magyar Mozgókép Fesztiválon. Szerdán az Így vagy tökéletes díszbemutatójával Veszprémben kezdődik a hazai filmek új ünnepe, a Magyar Mozgókép Fesztivál. A romantikus vígjátékában többek között olyan színészeket láthat a közönség, mint Fekete Ernő, Béres Márta, Trokán Nóra, Lengyel Tamás, Thuróczy Szabolcs és Hegedűs D. Géza.

Június 24-én 21 órakor lesz Herendi Gábor új alkotása, a Toxikoma premierje a veszprémi Hangvillában. Június 25-én, pénteken 15 órakor Tudomány és Mozgókép címmel, a Pannon Egyetemmel együttműködve Herendi Gábor és Szabó Győző részvételével beszélgetést tartanak Veszprémben a Toxikomáról és a drogfüggésről. Aznap 21:30 -kor Balatonfüreden a Balaton moziban vetítik a filmet, ahol a közönség találkozhat Herendi Gáborral, Szabó Győzővel és Molnár Áronnal.

hasadek_jelenetfoto_05_reder_gyorgy.jpeg

Pénteken 17 órakor a veszprémi Hangvillában tartják Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjének premierjét, 18.30-kor a füredi Balaton moziban, premier előtt, hazánkban most először láthatják a nézők Nagy Dénes Ezüst medve-díjas Természetes fény című alkotását, ami után szakértők jelenlétében tartalmas beszélgetésre is lehetőség lesz az alkotókkal, 20 órakor pedig a veszprémi Hangvillában debütál Badits Ákos Űrpiknik című sci-fi vígjátéka debütál, ahol az alkotók is jelen lesznek, majd Freakin' Disco koncert kezdődik az Expresszóban.

A fesztivál az idén elhunyt Törőcsik Marira Maár Gyula Déryné, hol van? című filmjével emlékezik, míg Jankovics Marcellre a János vitézzel. Jancsó Miklós idén lenne 100 éves, előtte a Veszprémben forgatott Fényes szelek vetítésével tisztelegnek a szervezők, az 50 éves Szindbádot pedig - melynek rendezője, Huszárik Zoltán és főszereplője, Latinovits Zoltán 90 éve születtek - a felújított kópia vetítésével és gasztro-programmal ünnepelik meg.

A családosok is számos programot találnak a fesztiválon: pénteken Almádiban a strandon Bogyó és Babóca, szombaton Kuflik várják a gyerekeket és míg délután Veszprémben a Filmio Fröccsteraszon Kodzsigula, a boszorkány történetét ismerhetik meg a Kabóca Bábszínház jóvoltából, addig a balatonfüredi Balaton Moziban a legendás Macskafogót digitálisan restaurált képpel és hanggal vetítik, utána közönségtalálkozó lesz Ternovszky Béla rendezővel.

A vetített filmekre a nézők is szavazhatnak a fesztivál weboldalán június 26-án 16 óráig. A legtöbb szavazatot elnyerő film kapja a Magyar Mozgókép Fesztivál Közönség-díját. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A fesztiválon való részvétel ingyenes, de védettségi igazolványhoz és regisztrációhoz kötött, amit a honlapon lehet megtenni: mozgokepfesztival.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr116602282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása