Filmvilág blog

Előzetes: Csillagfény távolság

2019. július 29. - filmvilág

csillagfeny.jpgSzeptember 20-án, pénteken Miskolcon lesz látható a 16. CineFesten az HBO új, saját gyártású dokumentumfilmje, a Csillagfény távolság. A dokumentumfilmes versenyprogramot erősítő alkotás a hazai és nemzetközi jazz világába kalauzolja el a nézőket.

A zenész családban felnőtt Balázs József egyedülálló érzékkel ötvözi a roma zenei hagyományokat a kortárs jazz műfajával. Az új hangzásvilágra Tim Ries, a Rolling Stones legendás szaxofonosa is felfigyel, akivel közös munkába kezdenek: Tim hamarosan Budapestre utazik és József új zenei formációjával, az East Gypsy Band zenekarral lép színpadra.

Magánéletében Józsefre nehéz idők járnak – feleségével viharos a kapcsolata, emellett folyamatosan küzd a súlyával és a számlák befizetésével. Születendő gyermeke jelzi: ideje felnőni. Megtapasztalja, hogy családapaként kreatív energiáit és ötleteit kibontakoztatni nehezebb, mint valaha. József maga mögött hagyná viszontagságos életét - a házimunkát, a tanítás szabályos rendjét, a budapesti füstös jazz bárokat – és arról álmodik, hogy felfedezik a lehetőségek földjén, a jazz hazájában: Amerikában. De ezen az úton Józsefnek saját démonjaival kell megküzdenie, mígnem megérti, hogy a sikert ne az álmok elérésében, hanem a megtett út élményeivel mérje. 

A filmet rendezte Bársony Katalin, executive producerek Hanka Kastelicová és Závorszky Anna. A dokumentumfilm producerei Kabán Benedek, Bársony Katalin, Szepesi Dávid, Sánta Elemér. Vágó: Tomas Ernst. Operatőr: Szepesi Dávid és Lovasi András.

A film az HBO, a BAXT Films és a Romédia Alapítvány koprodukciójában valósulhatott meg a Bertha Foundation támogatásával.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr114985034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása