Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (11.19.)

2016. november 19. - Orosdy Dániel

A férfi az Alamo-erődből
Budd Boetticher westernje Glenn Ford főszereplésével. További szereplők: Julie Adams, Chill Wills, Neville Brand, Guy Williams, Dennis Weaver, Stuart Whitman, Brett Halsey.
Vetítik: Duna - 09:05

Kispályás szerelem
Romantikus sportvígjáték rokonszenves színészgárdával (Gerard Butler, Jessica Biel, Uma Thurman, Catherine Zeta-Jones, Dennis Quaid) A boldogság nyomában rendezőjétől. Butler -- többek között Jonathan Mostow oldalán -- produceri feladatokat is ellátott.
Vetítik: RTL Klub - 15:50

Exodus: Istenek és királyok
Az erős színészgárda ellenére is sekélyes karakterábrázolás hamar rövidre zárja a film pszichologizáló felvetéseit, a két és fél órás játékidő végére látványosan kivitelezett Biblia-illusztrációvá laposodó cselekményben pedig csak szétszórt anomáliáknak, nem pedig átgondolt koncepció eredményének tűnnek az Exodus újszerű elemei. Ridley Scott rendezéseiben viszont már jó ideje csak az efféle anomáliák jelentik az elsődleges izgalomforrást. (Sepsi László)
Szereplők: Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, Sigourney Weaver.
Vetítik: TV2 - 18:50

Hollywoodi őrjárat
Ron Shelton akcióvígjátéka Harrison Forddal és Josh Hartnettel.
Vetítik: Duna - 21:00

Szellemíró
Roman Polanski emlékezetes thrillere Robert Harris regénye nyomán, Ewan McGregor és Pierce Brosnan főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

ghost_writer.jpg

Phillips kapitány
Paul Greengrass számtalan rangos díjra jelöltfilmje Richard Phillips és Stephan Talty A kapitány kötelessége című, megtörtént eseményeket feldolgozó könyve alapján. Főszereplők: Tom Hanks, Max Martini, Catherine Keener, Barkhad Abdi.
Vetítik: TV2 - 22:05

London
Romantikus dráma Jessica Biel, Chris Evans és Jason Statham főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 22:15

Nem írnek való vidék
A Coeneket plagizáló, idétlen magyar cím pompás gengszterfilmet takar. A középpontban a dokkmunkásként induló, majd szakszervezeti nagymenőből a hetvenes évek clevelandi alvilágának vezérévé züllő–emelkedő Danny Greene áll, aki nem csak számos életet követelő tevékenységével, hanem ellentmondásos emberbaráti akcióival hívta fel magára a figyelmet, és akinek a halála bedöntötte a korszak maffiaklánjait (legalábbis a keleti parton alaposan átrendezte az erőviszonyokat). Az eddig inkább forgatókönyvíróként dolgozó (Az angyal; Jumanji; Armageddon; Die Hard 3.), és direktorként csupán a Megtorló című képregény-adaptációval jelentkező Jonathan Hensleigh (...) nem akar sokat, mindössze elővezetni egy feszes karriertörténetet, mégpedig úgy, hogy a kortárs maffiamozik mellett a műfaj klasszikusaira is épít (...). Filmje közel sem tökéletes ugyan (a főhős és a clevelandi rendőrség nyomozójának kapcsolata érthetetlen okból kifejtetlen marad; a nevezett nyomozó kezdetben hangsúlyos belső narrációja idővel jelentőségét veszti stb.), a Kill The Irishman azonban így is kötelező darab. (Tosoki Gyula)
Szereplők: Ray Stevenson, Vincent D’Onofrio, Val Kilmer.
Vetítik: Duna - 23:00

Éberség
Thriller Hayden Christensennel, Jessica Albával, Terrence Howarddal és Christopher McDonalddal.
Vetítik: Film+ - 23:00

Kínai, elvitelre
"[A] nagyfokú műfajtudatosság és a szerzőiség nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő tényezők", írta e "haver-vígjáték" apropóján Huber kollega 2012-es bestofjában. Ami azért nem hangzik olyan rosszul.
Vetítik: m2 - 01:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4111970709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása