Filmvilág blog

Mától: Taiwan Dox másodszorra

2016. október 20. - filmvilág

taiwan_dox.jpg

Második alkalommal rendezi meg a Taiwan Dox - Tajvani Dokumentumfilm Napokat október 20-22. között a Toldi Moziban és a DocuArtban a Tajpej Képviseleti Iroda és a Palantír Filmalapítvány. 

A háromnapos ingyenes filmfesztiválon az elmúlt évek legjobb tajvani dokumentumfilmjeit mandarin nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. Minden filmet rövid pódiumbeszélgetés követ. 

A vetítésre kerülő 8 filmalkotás révén közelebbi képet kapunk a tajvani társadalom sajátosságairól, az ott élők belső világáról, identitásáról, az új generáció hagyományokhoz fűződő viszonyáról és a sziget természeti adottságairól. 

A Taiwan Dox –Tajvani Dokumentumfilm Napokat TAO Wen-lung, a Tajpej Képviseleti Iroda vezetője nyitja meg október 20-án csütörtökön 18 órakor  a Toldi Mozi nagytermében. Az ALIS ÁLMAI című nyitófilm után a film rendezőjével, Salone Ishahavuttal beszélget Stőhr Lóránt filmesztéta a tajvani őslakosok elveszített földjeik visszaszerzéséért folytatott kitartó küzdelméről. 

Tajvan politikai helyzetéről, sajtószabadságáról és a filmgyártásában rejlő lehetőségeiről Robert Chen, a Chengchi Egyetem Kommunikáció karának dékánja és TAO Wen-lung, a Tajpej Képviseleti Iroda vezetője szolgálnak információval egy háttérbeszélgetésen október 21-én pénteken 11.30-tól a Toldi Moziban. A programon résztvevők között tajvani ajándékokat sorsolnak ki.

Október 20-21-én délelőtt budapesti középiskolásoknak a DocuArt Moziban a TANG Hsiang-Chu rendezte MILYEN MÉLY AZ ÓCEÁN című filmet mutatják be, amely ember és természet elválaszthatatlan kapcsolatát és a partvidéken élő őslakók dilemmáit ábrázolja.  

Megnyitó: 2016. október 20. csütörtök 18:00

Háttérbeszélgetés: 2016. október 21. péntek 11:30

Helyszín: Toldi mozi (Budapest, V. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Iskolai vetítések helyszíne: DocuArt mozi (Budapest, IX. Ráday u. 18., bejárat az Erkel utca 15. felől )

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6911824419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása