Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (07.18.)

2016. július 18. - Orosdy Dániel

Régi idők focija
"Sándor Pál nagy mágus, Garas Dezső pedig zseni volt. Együtt összegyúrták Mándy világát Chaplinével és Felliniével, a végeredmény pedig egyszerűen csodálatos. Nem elvontan és fensőbbségesen, hanem ahogy az Amarcord, vagy akár az Hulot úr nyaral. 'Ma már nem készülnek ilyenek', szoktuk mondani, sokszor ok nélkül – ezúttal e kijelentés mindenképpen és minden ízében igaz."
Vetítik: Duna World - 11:35

Kéjlak
Az antwerpeni thriller-rendező Erik Van Looy eddigi életművében minden lehetőt megtett azért, hogy hazája filmgyártását összepárosítsa Hollywooddal (...) a 2008-ban példátlan kasszasikert hozó Loft [a Kéjlak szintén Van Looy által rendezett eredeti változata - OD] pedig mintha csak Fincher és Neil LaBute férfitársaságát teleportálta volna át kiglancolt Schelde-parti tetőlakásába. Öt régi barát, csupa sikeres házasember, egy felvágott csuklójú női hullát talál a félrelépéseik számára közösen fenntartott legénylakásban: a kollektív feladat nem csupán a tettes személyének megtalálása, de a köztük fennálló erőviszonyok tisztázása is – a menő alfahím, a jóképű intellektüel, az érzékeny hősszerelmes, a nagyszájú gennyláda és a brutális bunkó percről percre átrendeződő küzdelmében szétrepesztve a „bros before hos” nemes férfilojalitásának roskatag keretét. (Varró Attila)
Vetítik: Cool - 21:10

Közellenségek
Michael Mann felemás gengszterfilmje a '30-as évek leghírhedtebb amerikai bankrablójáról, John Dillingerről (Johnny Depp) és az őt üldöző FBI ügynökről (Christian Bale). További szereplők: Marion Cotillard, Billy Crudup, Stephen Dorff, James Russo, Leelee Sobieski, Carey Mulligan, Giovanni Ribisi.
Vetítik: TV2 - 21:25

A romok
Horror a zseniális Szimpla ügy forgatókönyvéért felelős (és e minőségben többek között Oscarra jelölt) Scott B. Smith tollából, aki ismét a saját regénye alapján dolgozott. Operatőr: Darius Khondji.
Vetítik: Film Mánia - 22:50

Lamerica
Nem állom meg, hogy előre ne bocsássam azt, ami e kritika végkifejlete lenne: Gianni Amelio Lamericája jó film (...) Félős, hogy a társadalomábrázoló, -bíráló, az emberiség és a nemzet sorskérdéseit taglaló művészetet hosszú időre sikerült diszkreditálni a kelet-európai nézők, olvasók szemében, meg az is tény, hogy az ilyen szemléletű darabok kiesnek a posztmodern fősodorból. Szerencsére az olaszok még tartják magukat. (Bori Erzsébet)
A temérdek rangos díjjal elismert alkotás egyik főszereplője Michele Placido.
Vetítik: Duna - 01:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr348897290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása