Filmvilág blog

Új szereplők az Aranyélet 2. évadában

2016. május 26. - filmvilág

aranyelet.jpg

Az Aranyélet 2. évada lesz a magyar Better Call Saul? – adhattuk volna akár ezt is címnek, mert az HBO sorozatának ősszel érkező új évada – hasonlóan Vince Gilligan szériájához –, a szereplők múltját bolygatja meg, hogy kiderüljön, mikor és hogyan sikerült rálépniük a morális korrupció útjára.

A sorozat a flashbackek ellenére természetesen a jelenben játszódik tovább, az új évadban minden főbb szereplő visszatér, de lesz egy új is, egy régi barát, akit Végh Zsolt alakít. A karakterek ifjúkori énjeit ők formálják meg: az ifjú Attilát Ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, Jankát Kiss Andrea, Hollós Endre (Anger Zsolt) bőrébe pedig néhány epizód erejéig Kovács Tamás bújik.

Az új évadot is Tasnádi István és Zomborácz Virág írta, hozzájuk azonban új vezető író, Lengyel Balázs csatlakozott. A kreatív producer, Krigler Gábor és az írók ezúttal teljesen eredeti forgatókönyveket alkottak, amelyeket az első évad rendezői, Dyga Zsombor és Mátyássy Áron keltenek életre. Az áprilistól augusztusig tartó forgatáson Marosi Gábor operatőr gondoskodik a látványos kameramozgásokról, a két producer pedig Fodor Judit és Stalter Judit az Oscar-díjas Saul fiát is jegyző Laookon Filmgrouptól.

Az akciójeleneteket Párdányi Domonkos koordinálja – a világhírű kaszkadőr többek között olyan sikerprodukciókon dolgozott korábban, mint a Trónok harca és a Star Wars, de láthattuk már Brad Pitt valamint Leonardo DiCaprio dublőrjeként is.

Az HBO GO adatai alapján a legtöbb néző 2015-ben az Aranyélet első epizódjára volt kíváncsi, felülmúlva még a Trónok harca nézettségét is.  A produkció számos hazai és nemzetközi elismerést gyűjtött be: promóciós videóit két kategóriában is díjazták a tavalyi Kreatív Craft Awardon, nyert az Aranyszem Operatőr Fesztiválon, idén márciusban pedig három arany és két ezüst szobrot hozott haza Barcelonából, a PromaxBDA európai tévés szakmai gáláról. A sorozat elnyerte a Televíziós Újságírók Díját, és Ónodi Esztert a legjobb női főszereplőnek választotta a hazai újságíró szakma.

Az Aranyélet már Csehországban és Lengyelországban is látható. A 2. évad ősszel érkezik az HBO-ra és az HBO GO-ra. Ha pedig valaki eddig lemaradt, az első évad első epizódja megtekinthető itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr658749364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása