Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (03.28)

2016. március 28. - Orosdy Dániel

Mindörökké rock
Adam Shankman rendező és Justin Theroux forgatókönyvíró zenés filmje. Szereplők: Tom Cruise, Julianne Hough, Diego Boneta, Malin Akerman, Bryan Cranston, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones, Paul Giamatti, Alec Baldwin.
Vetítik: Cool - 10:55

Hopp
Majdnem húsvétra időzített animációs-élőszereplős film a húsvéti nyuszik kalandos életéről, a Garfield 2. és az Alvin és a mókusok rendezőjétől. (BS)
Vetítik: m2 - 13:45

Árpádok emlékezete - III. Béla király
Jankovics Marcell krónikák és kódexek nyomán készített animációs rövidfilmje III. Béla koráról és hatalomra jutásáról.
Vetítik: m2 - 14:05

A három testőr
André Hunebelle kalandfilmje Alexandre Dumas klasszikusa nyomán. Forgatókönyv: Michel Audiard. Szereplők: Georges Marchal, Jean Martinelli, Gino Cervi, Jacques François, Bourvil.
Vetítik: Duna - 16:00

Nanny McPhee és a nagy bumm
A Nanny McPhee - A varázsdada folytatása, a forgatókönyvet Christianna Brand regényéből ismét a címszereplő, Emma Thompson írta. További szereplők: Colin Firth, Angela Lansbury, Kelly Macdonald.
Vetítik: TV2 - 18:50

Akéb sőnket - Nőj meg, teknős!
Romantikus vígjáték Roald Dahl műve nyomán (a forgatókönyv társszerzője Richard Curtis), Judi Dench-csel és Dustin Hoffmannel.
Vetítik: Duna - 19:35

akeb_sonket.jpg

Az acélember
Zack Snyder rendezésében és Christopher Nolan produceri felügyelete mellett ismét reinkarnálódott minden idők legerősebb szuperhőse, Superman, alias Clark Kent. Aki a piros-kék pizsamát magára húzta: a brit Henry Cavill. Lois Lane szerepében Amy Adams látható, a főgonoszt Michael Shannon alakítja. További szereplők: Russell Crowe, Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishburne. (BS)
Christopher Nolan valószínűleg szereti a lehetetlennek tűnő kihívásokat, máskülönben aligha vállalta volna el, hogy Batman-figurája után Supermant is megpróbálja korszerűsíteni – igaz „csak” íróként és producerként. Közreműködésének jótékony hatása valóban meg is látszik Az acélemberen, a Batman: Kezdődik!-et idéző alaptörténetnek köszönhetően például az unalomig ismert eredetsztori sem tűnik annyira elcsépeltnek, és Superman isteni alakját is sikerült némileg emberibbé tenni. De csak némileg, mert A sötét lovag drámaisága helyett a folytatásban a katasztrófapornóé a főszerep, vagyis a Bosszúállók fináléjára könnyedén rálicitáló akciójeleneteké. Amit látunk, valóban elképesztően jól megkomponált CGI-orgia, a nagy törés-zúzás azonban egy idő után súlytalanná válik: ahol felhőkarcolókkal labdáznak, ott nincs igazán tétje a küzdelemnek, pontosabban nem tudjuk mi, közönséges halandók átérezni.
Henry Cavill kiváló Superman (értsd: fizikailag pont megfelel a szerepnek), de a film leginkább akkor működik, amikor az eddig főleg független produkciókban brillírozó Michael Shannon főgonosza van a vásznon. Talán Supermanből is lehetett volna olyan izgalmas figura, mint ő, ha Nolan nem csak producereli, de rendezi is a filmet. Helyette Zack Snyder„csak” egy szemkápráztató, dobhártya-amortizáló popcornmozit forgatott. A célközönség nagyobb része éppen ezért imádni fogja. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 19:50

Női szervek
Paul Feig (színészi) díjak tömegére jelölt és komoly anyagi sikert aratott akció-vígjátéka Sandra Bullock és Melissa McCarthy főszereplésével. További szereplők: Demián Bichir, Marlon Wayans, Michael Rapaport, Jane Curtin.
Vetítik: TV2 - 21:05

Csak egy lövés
Mike Nichols drámája Harrison Ford és Annette Bening főszereplésével. Írta: J.J. Abrams.
Vetítik: Duna - 21:10

Casablanca
A klasszikusok klasszikusa, a kultfilmek kultfilmje, ld. még "Játszd újra, Sam!" (ami el sem hangzik a filmben) és "I think this is the beginning of a beautiful friendship." (ami a magyar szinkronból hiányzik). Plusz a három idegenbe szakadt hazánkfia, akiknek már "új" neve tűnik fel a stáblistán (a régi nevek: Löwenstein László, Gerő Jenő, Kaminer Manó).
Vetítik: ATV - 21:20

Egyéjszakás kaland
Mike Figgis erotikus drámája Joe Eszterhas írása alapján Nastassja Kinskivel, Wesley Snipes-szal és Robert Downey Jr.-ral.
Vetítik: Story4 - 22:00

Pierrot bandája
Jacques Deray bűnügyi filmje a Zsarutörténet írójának művéből, állandó tettestársa, Alain Delon főszereplésével.
Vetítik: Duna - 23:05

Halálos csomag
Akcióthriller, amiben három olyan színész is játszik, akit nem ilyen filmekben akarunk látni (John Cusack, Robert De Niro, Crispin Glover).
Vetítik: Cool - 23:10

Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz
Luc Besson vegyes fogadtatású történelmi drámája akkori élettársával, Milla Jovovich-csal a főszerepben. További szereplők: John Malkovich, Faye Dunaway, Dustin Hoffman, Andrew Birkin (Kubrick egykori munkatársa, elismert író-rendező, a forgatókönyv társszerzője), Vincent Cassel, Tchéky Karyo.
Vetítik: TV2 - 23:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr838530856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása