Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (03.22.)

2016. március 22. - Orosdy Dániel

Mielőtt lemegy a Nap
Richard Linklater kedvelt romantikus filmjének kedvelt folytatása, továbbra is Ethan Hawke és Julie Delpy főszereplésével (mindketten nagyon kedveltek, együtt és külön is). Bizonyítékok a kedveltségre: évtized filmjévé avanzsálás a Filmvilág szerzőinek listáján (Roboz Gábornak köszönhetően), minden idők 3. legjobb filmjévé minősülés "romantikus" kategórián a Guardian-féle listán (az első résszel közösen).
Vetítik: Story - 21:00

A király látogatása
Angol történelmi(nek szánt) dráma, amelyben a címbéli király VI. György (a dadogós), akit meglátogat: Roosevelt amerikai elnök (Bill Murray). Rendező: Roger Michell (Sztárom a párom, Ébredj velünk). A szinopszis szerint nem feltétlenül a politika dominál a filmben: „Mivel Anglia attól retteg, hogy hamarosan háborúba bocsátkozik Németországgal, a királyi udvar tagjai nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy Roosevelten keresztül amerikai támogatáshoz jutnak. Az elnök távoli unokatestvérét és egyúttal barátját jelentő Daisy (Laura Linney) nézőpontjából megismert hétvégén nem csupán két nagy nemzet lép különleges kapcsolatba egymással, hanem Daisy is sok mindent megtud a szerelem és barátság rejtélyes természetéről.” (BS)      
Michell nem törődik sem a hitelességgel, sem a hőseivel és inkább a botrányt szimatoló néző elvárásait követi. Az ikonikus személyekből sima celebeket farag, a kitalált magánéleti drámát pedig kizárólag a szex, a féltékenység és a hűtlenség mozgatja. (Huber Zoltán kritikája a Filmvilág 2013/02. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 02:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr838511006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása