Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (03.08.)

2016. március 08. - Orosdy Dániel

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső
Guy Ritchie fésületlen remekműve, avagy milyen az, amikor Tarantino és a Coenek életművéből, valamint a brit gengszterfilm nemes hagyományából valami egészen különlegest kevernek ki. Szereplők: Nick Moran, Jason Statham, Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Vinnie Jones, Sting, Alan Ford.
Vetítik: Film+ - 21:00

District 9
Neill Blomkamp népszerű sci-fije Sharlto Copley főszereplésével. Producer: Peter Jackson.
Vetítik: Film+ - 23:05

Vénusz Szépségszalon
"[I]tt egy pompás női filmről van szó. Egy női rendező (nem ettől női film!) rendkívül érzékenyen, gyarlóságukban is szerethető, emberi (női) figurákat teremt (közeledünk a női filmhez) úgy, hogy – bár felvillantja a sztereotípiákat (a nimfomán férfisanyargató, az exhibicionista, az apafigurát kereső melegszívű naiva) – lehetőséget teremt a szereplők tipikusan nőies vágyaival és álmaival való nézői azonosulásra, melyektől alkalmanként a romantika sem áll távol (női film!)." (Vincze Teréz)
Főszereplők: Nathalie Baye, Mathilde Seigner, Audrey Tautou (neki ez volt az első nagyobb figyelmet keltő és több díjat kiérdemlő alakítása). A filmet többek között 4 Cézárral is jutalmazták (legjobb film, legjobb rendező, legjobb női mellékszereplő, legjobb forgatókönyv).
Vetítik: Duna - 01:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr118452674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása