Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (02.15.)

2015. február 15. - Orosdy Dániel

Piri mindent tud
Székely István sokáig elveszettnek hitt vígjátéka Dajka Margit, Kabos Gyula és Páger Antal főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:20

Gábor diák
Kalmár László operafilmje. Szereplők: Zenthe Ferenc, Sinkovits Imre, Krencsey Marianne.
Vetítik: Duna - 16:20

A haverom nője
Bertrand Blier vígjátéka Coluche, Isabelle Huppert és Thierry Lhermitte főszereplésével. Forgatókönyv: Blier és Gérard Brach.
Vetítik: m1 - 17:45

Ghost
A kilencvenes évek elejének egyik nagy favoritja a ZAZ-féle őrült komédiákba (Airplane!, Csupasz pisztoly etc.) addigra nyilván beleunó Jerry Zuckertől. Főszereplők: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg és Tony Goldwyn. Írta: Bruce Joel Rubin (Jákob lajtorjája).
Vetítik: m1 - 20:25

Eredet
"Az Eredet vizuálisan érdekes, néha egészen lenyűgöző film, de csak nagyon ritkán engedi át a terepet a képeknek. (...) De ott a látvány. Néha Nolan elhallgattatja a szereplőit és hagyja, hogy a fül mellett végre a szemet is terhelje, ekkor lesz igazán lélegzetelállító az Eredet. (...) Az őrületes hájp, az izgalom, a hosszú spekuláció után érdekes látni, hogy az Eredet mennyire egy egyenes vonalú, könnyen értelmezhető, sőt, valamennyire tradicionális film. Nem fogja megváltani a világot és nem forradalmasít sem műfajt, sem filmkészítést. Egy heist film. Egy akciófilm. Egy sci-fi. Egy melodráma. Ezeknek a közhelyeit vegyíti az álom-, és mindfuck-tematikákkal. A keverék érdekes, de semmiképpen sem mestermű." (Klág Dávid)
Szerintem meg kb. Nolan egyetlen igazi mesterműve, de ezt talán csak a mozis megtekintés mondatja velem.
Vetítik: RTL Klub - 21:00

Lopott életek
Megtörtént eseten alapuló bűnügyi film Jon Hamm, Josh Lucas, Rhona Mitra, James Van Der Beek, Jessica Chastain és Joanna Cassidy főszereplésével.
Vetítik: AXN - 21:00

lopott_eletek.jpg

A Rózsaszín Párduc újra lecsap
Blake Edwards vígjáték-sorozatának 4. része (5., ha a Arkin vendégjátékát is számoljuk). Clouseau felügyelő szerepében ismét Peter Sellers.
Vetítik: Duna - 21:55

Szavak és érzések
David Siegel és Scott McGehee (Varrat , Mélyvíz) drámája Richard Gere és Juliette Binoche főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 00:25

Eltávozók (alias Távozások)
Oscar-díjas japán zenés dráma.
Vetítik: m1 - 00:40

Varga Katalin balladája
A Magyarországon élő brit rendező, Peter Strickland főként görög nagybátyjának örökségéből, ámde brit-román koprodukcióban készítette el első, Székelyföldön játszódó nagyjátékfilmjét. A pikáns körítés azonban még a jellegzetes kelet-európai ízek ellenére is univerzális esszenciát rejt: a Varga Katalin balladája ugyanis hamisítatlan rape’n’revenge mozi. Főhőse erős, céltudatos asszony, ki a boldog családi élet reményében hosszú évekig hallgatott keserű titkáról, s csakis akkor esküdött bosszút, mikor a régmúlt feledni kívánt árnyai már gyermekével és férjével közös jelenét is ellehetetlenítették. A bosszútörténet tulajdonképpen játszódhatna bárhol, bármikor, Strickland filmjének ereje mégis épp a különlegesen szép erdélyi helyszínek, a markáns székely karakterek és a jelenbéli múlt kivételes elegyítésében rejlik. A film szerepelt a 2009-es berlini filmfesztivál versenyszekciójában – ahol a hangtechnikai csapat teljesítményét Ezüst Medve-díjjal jutalmazta a zsűri –, ám a 41. Magyar Filmszemlén – magyar koprodukciós partnerek hiányában – kizárólag az információs blokkban jutott számára hely. (KCS)
Vetítik: m2 - 02:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr227136965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása