Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (09.01.)

Almodóvar, Annaud, Kaplan

2013. szeptember 01. - Orosdy Dániel

Édes ellenfél
Martonffy Emil vígjátéka. Szereplők: Szeleczky Zita, Hajmássy Miklós, Latabár Kálmán, Kiss Manyi, Somlay Artúr, Mály Gerő.
Vetítik: Duna - 12:55

I. e. 10 000
Roland Emmerich kalandfilmje. Anyagilag sikeres volt, és szerepel benne Omar Sharif (hangja). Más pozitívumot nem leltem róla.
Vetítik: Film+ - 20:40

Holt vidék
Gaál István drámája Törőcsik Marival. Társíró: Nádas Péter.
Vetítik: Duna - 21:00

A bűn árfolyama
"Új filmjében [Tom Tykwer,] a rendező megbékélt magával: nem különösebben nagyra törő, ámde az elsőtől az utolsó percéig izgalmas, ráadásul végig stílben tartott mozit forgatott. A bűn árfolyama a hetvenes évek paranoia-thrillereinek (A Parallax-terv, A Keselyű három napja, Marathon életre-halálra) a nyomvonalán halad, és egy nemzetközi bank bűnös üzelmeit, valamint a világ különböző kormányaihoz fűződő kapcsolatait tárja fel." (Pápai Zsolt)
Vetítik: Cool - 21:00

Üvegtigris 3
"Szakállas a vígjátéki alapszituáció, nem is tartogat semmi újdonságot, de nem is férnének nagy úttörések a koncepcióba. Marad tehát a könnyeden lengedező sztori és az erre kényelmesen felfekvő, jól méretezett poénok." (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2011/01. számában olvasható.)
Vetítik: m1 - 21:30

A Bourne-rejtély
Doug Liman (Bárbarátok, Nyomás!) korrekt thrillere Robert Ludlum regénye nyomán, Matt Damon, Clive Owen, Julia Stiles, Franka Potente és Chris Cooper főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:45

bourne rejtély.jpg

A 13-as rendőrőrs
John Carpenter klasszikusának feldolgozása Ethan Hawke, Laurence Fishburne és Gabriel Byrne főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 21:45

A bőr, amelyben élek
Pedro Almodóvar rangos díjakra jelölt Antonio Banderas-szal.
Vetítik: m1 - 23:20

Ellenség a kapuknál
Jean-Jacques Annaud emlékezetes háborús filmje. Szereplők: Jude Law, Ed Harris, Rachel Weisz, Joseph Fiennes, Bob Hoskins és Ron Perlman.
Vetítik: TV2 - 00:05

A vádlottak
Jonathan Kaplan Arany Medvére jelölt, megtörtént eseten alapuló drámája Jodie Foster Oscarra és Golden Globe-ra érdemesített alakításával.
Vetítik: Viasat3 - 21:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr535468483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása