Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (06.06.)

2013. június 06. - Orosdy Dániel

Éli könyve
A manapság népszerű világvége-forgatókönyvek egy variánsával van dolgunk, kivételesen zombik nélkül, viszont meglepően markáns mondanivalóval. A Hughes fivérek A pokolból óta nem forgattak nagyjátékfilmet, érthető hát igyekezetük, hogy most valami fajsúlyossal rukkoljanak elő, és az Éli könyve bizony nem habkönnyű lányregény. Elgondolkodtat hitről, reményről, kitartásról, és szót emel a nyomtatott könyvek védelmében. Nemes konzervativizmusa és vallásos meggyőződése komoly elvárásokat támaszt a nézővel szemben, de ahogyan egy Shyamalan-film sem kizárólag keresztény-allegóriaként működik, úgy az Éli könyve is nyugodt szívvel ajánlható csupán dögös akciófilmként, amelyben Denzel Washington egyszerre alakítja Mad Maxet, Zatoichit és Forrest Gumpot. (Kovács Marcell)
Vetítik: Film+ - 21:00

book of eli1.jpg
A majmok bolygója
Franklin J. Schaffner klasszikusának remake-je az akkor éppen igen gyenge formát hozó lévő Tim Burtontől.
Vetítik: RTL Klub - 21:10

A pók hálójában
Korrekt thriller Morgan Freemannel Lee Tamahoritól, A gyűjtő előzménye.
Vetítik: TV2 - 21:40

Mellbevágó
Szalai Anett dokumentumfilmje saját mellrákjáról.
Vetítik: m2 - 00:40

25 millió fontos váltságdíj
Bájosan komolytalan akciófilm a hasonszőrű Tengeri farkasok és A vadlibák rendezőjétől, Andrew V. McLaglentől. Főszereplők: Roger Moore, Anthony Perkins, Michael Parks és James Mason.
Vetítik: TV2 - 02:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr815346594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása