Filmvilág blog

Martin McDonagh és a 7 pszichopata

Seven Psychopaths

2012. augusztus 15. - Baski Sándor

Martin McDonagh eddig mindössze egy filmet készített, de ennyi is elég volt hozzá, hogy nevet szerezzen magának. Ez az egy film ugyanis az utóbbi évek egyik legmarkánsabb európai debütje, az In Bruges (Erőszakik) volt. A bizarr gengszter-megváltástörténetnél új vígjátéka, a Hét pszichopata (Seven Psychopaths) sem tűnik kevésbé izgalmasnak. Főszereplője egy forgatókönyvíró, aki barátai révén belekeveredik egy kutya elrablásába, ami azért problémás, mert az eb gazdája egy pszichopata gengszter. Utóbbit Woody Harrelson, a barátokat Sam Rockwell és Christopher Walken, az írót pedig Colin Farrell alakítja. Feltűnik továbbá:  Olga Kurylenko, Abbie Cornish és Tom Waits. A filmet először Torontói Filmfesztiválon mutatják be ősszel. Utána talán hozzánk is eljut; csak reménykedhetünk benne, hogy nem ugyanaz magyarítja majd a címet, aki az Erőszakikat elkövette.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr824713451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

overnight 2012.08.17. 01:03:51

Elgondolkodtam, hogy vajon mi érne fel az In Bruges címfordításához - de nincs elég fantáziám. Kutyadolog? Hot-dog? A kutya, a gazda és a falka?

A Six shooter nem számít?

Tudom, hogy rövidfilm, de mégiscsak egy Oscar... :)

o
süti beállítások módosítása