Filmvilág blog

Fade In Filmírói Mesterkurzus 2012

Start: március 31.

2012. március 13. - filmvilág

logo_fadein.gif2012 tavaszán újra indul a Fade In gyakorlati forgatókönyvíró kurzusa. A 6 egész szombatot felölelő intenzív tanfolyam elvégzése nem csupán kezdő és gyakorló filmírók, de a filmkészítés bármely területén boldogulni kívánó szakemberek, kritikusok, vagy akár laikus mozibolondok számára is hasznos, hiszen a modern filmes és televíziós történetmesélés eszközrendszere kerül terítékre.

Gyakorlati képzés:

Az oktatás elméleti részénél fontosabb a gyakorlati oldala: film- és sorozatepizód-elemzések és műhelymunka, melynek során a hallgatók eljuthatnak egy forgatókönyv kifejlesztéséig az oktatók és a hallgatótársak véleményét és útmutatását felhasználva.

A kurzus egyik központi témaköre az író szerepe a megváltozott filmszakmában; a nemzetközi filmfesztiválok és –vásárok a forgatókönyvíró szemszögéből, és a piac elvárásai. Kiemelt szerepet kap a hazánkban döntően félreértett filmes műfajok tematikája, illetve a kifejezetten alacsony költségvetésű (lo- és no-budget) filmek írásának fortélyai.

A tanfolyam anyaga magában foglalja a producerekkel, egyéb szakmai döntéshozókkal való kapcsolattartás, a nemzetközi szakmai fórumokra eljutás módjait éppúgy, mint a filmötlet-prezentációkra (pitching) való felkészítést. TEMATIKA - klikkelj rá!

Oktatók:

Hegedüs Bálint: Fade In alaptó tag, számos egyéb munkája mellett a 40. Filmszemlén legjobb forgatókönyv díjával kitüntetett Mázli című film forgatókönyvírója.

Köbli Norbert: Többek között a Vizsga és a 9 és ½ randi című filmek forgatókönyvírója, a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének alapító elnöke.

Lovas Balázs: Fade In alapító tag, egyebek mellett a Tesó, a Konyec és az Utolér című filmek forgatókönyvírója.

Menetrend, tandíj:

  • A 6 alkalmas kurzus 2012. március 31-én indul és június 9-ig tart.
  • A hat alkalmat magában foglaló kurzust kéthetente, szombati napokon tartjuk 10-17 óra között.
  • A délelőtti órákban elméleti előadásokat hallgathatsz meg, majd pedig kiscsoportos műhelymunka keretében fejlesztjük a hallgatók filmterveit.
  • Helyszín: Kürt Alapítványi Gimnázium (1117, Budapest Bogdánfy u. 5/b)
  • A tanfolyam ára: 90.000 forint + ÁFA

 
RÉSZVÉTEL MEGFIGYELŐKÉNT:

Lehetőséget nyújtunk megfigyelőként is részt venni a kurzuson, azaz ha valaki nem táplál írói ambíciókat, ám érdekli a filmezés sarokkövének számító forgatókönyvírás és dramaturgia, saját filmterv nélkül is meghallgathatja a tanfolyam anyagát.

Megfigyelőként a részvételi díj: 60.000 forint + ÁFA

JELENTKEZÉS: küldj e-mailt az info@fadein.eu címre, legkésőbb március 26-ig!

További információkért hívhatod Hegedüs Bálintot a +36 30 259 96 26-os telefonszámon. A tanfolyam részletes tematikáját itt találhatod: www.fadein.eu

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr24315314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása