Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.16.)

2016. október 16. - Orosdy Dániel

Mindenki ártatlan?
Palásthy György vígjátéka remek színészekkel (Szendrő József, Tolnay Klári, Gobbi Hilda, Márkus László, Alfonzó, Garas Dezső, Körmendi János stb.).
Vetítik: Duna World - 11:45

Los Angeles-i tündérmese
Romantikus (tini)vígjáték Jennifer Coolidge, Hilary Duff, Chad Michael Murray és Dan Byrd főszereplésével, valamint egy agymenővel (Simon Helberg, azaz Howard Wolowitz).
Vetítik: Cool - 13:15

Holt költők társasága
Peter Weir klasszikus, többek között a legjobb filmnek járó BAFTA- és a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat is elnyerő drámája Robin Williams-szel. Szereplők: Ethan Hawke, Robert Sean Leonard, Josh Charles, Gale Hansen, Dylan Kussman, Kevin Cooney, Lara Flynn Boyle, Kurtwood Smith.
Vetítik: Viasat3 - 15:50

Casanova
Lasse Hallström kosztümös filmje Heath Ledger és Jeremy Irons főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Életben maradtak
A sokáig Peter Bogdanovich, Walter Hill és Steven Spielberg állandó munkatársaként működő Frank Marshall máig legjelentősebb rendezői teljesítménye az Arachnophobia - Pókiszony mellett. A repülőgép-balesetet szenvedő, majd kannibalizmusra kényszerülő sportolók valós történetén alapuló dráma főszereplői Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton és Bruce Ramsay, a forgatókönyvet John Patrick Shanley írta Piers Paul Read könyve alapján.
Vetítik: m2 - 21:15

Védelmi kód
Koprodukciós kamarathriller a dán Kasper Barfoed rendezésében; főbb szereplők: az amerikai John Cusack, a svéd Malin Akerman, az angol Hannah Murray (Méh, Skins) és az ír Liam Cunningham. A történet szerint a Cusack által alakított kegyvesztett CIA ügynököt egy isten háta mögötti kommunikációs központba vezérlik, ahol az egyik (nőnemű) munkatársat kell megvédenie. (BS)
A történet minimalizmusa és elégikus hangvétele mellett is feltűnő annak tüntető ötlettelensége – erényei dacára így a Védelmi kód középfajú thrillerként főként csak a műfaj és John Cusack rajongóinak érdeklődésére érdemes. (Kránicz Bence kritikája a Filmvilág 2016/06. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 22:15

Sin City: Ölni tudnál érte
Az új Sin City-film az „ugyanolyan, csak nem olyan jó” típusú folytatások sorát gyarapítja: Miller világának kedvelőit elszórakoztatja, a többiek viszont csak a szinte kizárólag ruhátlanul látható Eva Greenre emlékeznek majd belőle. (Kovács Marcell)
A valóban inkább csak korrekt, semmint jó folytatás szereplőgárdája azért nem semmi: Frank Miller és Robert Rodriguez második közös filmjében feltűnik többek között Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson, Bruce Willis, Eva Green, Powers Boothe, Dennis Haysbert, Ray Liotta, Christopher Meloni, Jeremy Piven, Christopher Lloyd, Jaime King, Juno Temple, Stacy Keach, Marton Csokas és Lady Gaga is.
Vetítik: Film+ - 22:45

sin-city-a-dame-to-kill-for.jpg

Palmetto
Neo-noir James Hadley Chase regénye nyomán Volker Schlöndorfftól. Szereplők: Woody Harrelson, Elisabeth Shue, Gina Gershon, Rolf Hoppe, Michael Rapaport és Chloë Sevigny.
Vetítik: Viasat3 - 23:25

Gondolatok a pincében
Animációs film Örkény István egypercese nyomán. Narrátor: Kern András.
Vetítik: Duna - 23:35

Apocalypto
Mel Gibsonnak nem vették kedvét a Passiót ért vádak, miszerint a megváltástörténetet kínzáskatalógussá csupaszította, sőt! Most kapott csak rá a vér ízére, és úgy tűnik, saját stílusára végképp a történelmi misztiko-szado-mazóban lelt rá. A vér szentesíti az eszközt!
Az Apocalyptóban az ifjú bennszülött vadász, Jaguármancs faluját lerohanják a kegyetlen maja harcosok, hogy emberáldozatot vihessenek vérszomjas isteneiknek. De Mancs vadász megúsz, megszök, és vadászni kezd a rá vadászó horgas orrú, pingált, piercingelt rosszarcú majákra (a film kétharmada a szokott kommandósmozi – ágyékkötőben). (Vaskó Péter)
Vetítik: Duna - 23:50

Azután
[S]ajnos nem tartozik az életmű sikerültebb darabjai közé: az utóbbi években most másodszor alkotott a nyolcvanadik évét túllépett mester [Clint Eastwood] valami nagyon komolynak látszani akaró, de lapos művet. (...) A szökőár pusztítását rekonstruáló nyitójelenet lélegzetelállító látványosságával éppúgy kimagaslik a film többi részének vizuális unalmából, ahogy a médiumot játszó Matt Damon kiváló alakítása is csúcspont az erőltetett sorsdrámák sorában. (Nevelős Zoltán)
Vetítik: Duna - 00:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7111768261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fortune hai 2016.10.17. 16:30:01

Lara Flynn Boyle-t notóriusan felsorolják a Holt költők társasága szereplői között, de valójában nincs benne a filmben, kivágták a jeleneteit.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2016.10.17. 17:26:15

@fortune hai: Köszi, ezt nem is tudtam! (Illetve csak az volt furcsa, amikor írtam az ajánlót, hogy nem emlékeztem rá a filmből.)
Apró pontosításokat azért tennék: komoly szerepe lett volna a filmben, és ezeket a jeleneteket tényleg kivágták, de azért nem 100%-osan tűnt el a filmből, plusz az amerikai tévéváltozatba még a "rendes" jelenetei közül is bekerült egy:

laraflynnboyle.blogspot.hu/2007/05/dead-poets-society.html

fortune hai 2016.10.21. 16:28:55

@Orosdy Dániel: thx, ez jó.
Virginia, say hello.

Ginny
It's Ginny Mom. Hi.
youth gone wild...
süti beállítások módosítása