Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (06.12.)

2016. június 12. - Orosdy Dániel

Fék nélkül
David Koepp bringázós akciófilmje Joseph Gordon-Levitt-tel és Michael Shannonnal.
Vetítik: AXN - 11:25

Királylány a feleségem
Christian-Jaque klasszikus kalandvígjátéka Gérard Philipe és Gina Lollobrigida főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:50

A leleményes Hugo
Scorsese az Aviátor után ismét egy jelentős filmalkotó életébe enged bepillantást – mindezt egy 3D-s ifjúsági kalandfilm álcájában. Szereplők: Chloe Moretz, Asa Butterfield, Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley, Ray Winstone, Jude Law, Emily Mortimer. (BS)
A leleményes Hugo az a film, amit üzenetként szeretne átnyújtani az utókornak a cinéphile rendező, a mondandója pedig mindössze ennyi: szeressétek a mozit! (Hlavaty Tamás kritikája a Filmvilág 2012/03. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 15:20

Másnaposok szerencséje
Steven Brill (Sátánka, Fúrófej Taylor, Movie 43) vígjátékának természetesen nincs köze a Másnaposok-sorozathoz, de itt is egy kemény éjszaka után kell kármentést végeznie a főszereplőnek, akit Elizabeth Banks alakít. A riporternek telefon, személyi, autó és pénz nélkül kellene eljutnia a külvárosból egy fontos állásinterjúra. (BS)
Steven „Sátánka” Brill filmje korántsem bánik kesztyűs kézzel főhősnőjével, az obszcén fizikai és lelki megpróbáltatásokon túl talán mégis az a legfurcsább, hogy maga nevezi el szégyenfutamnak azt, ami valójában csak a balszerencse és a teljes részvétlenség megnyilvánulása. (Kovács Kata kritikája a Filmvilág 2014/06. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 19:55

Életben maradtak
A sokáig Peter Bogdanovich, Walter Hill és Steven Spielberg állandó munkatársaként működő Frank Marshall máig legjelentősebb rendezői teljesítménye az Arachnophobia - Pókiszony mellett. A repülőgép-balesetet szenvedő, majd kannibalizmusra kényszerülő sportolók valós történetén alapuló dráma főszereplői Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton és Bruce Ramsay, a forgatókönyvet John Patrick Shanley írta Piers Paul Read könyve alapján.
Vetítik: m2 - 21:05

eletben_maradtak.jpg

Sakáltanya
Jerry Bruckheimer, a Flashdance producerének legújabb alkotása ismét a látványos, könnyed és szórakoztató filmek nézőközönségének kedvez (...) sok zene, sok tánc, így csak azoknak ajánlható a produkció, akik fiatalos, zenés, táncos – és kissé romantikus filmet szeretnének látni (...) (Korcsog Balázs)
Szereplők: Piper Perabo, John Goodman, Adam Garcia, Maria Bello, Tyra Banks, Bridget Moynahan, Bud Cort.
Vetítik: RTL Klub - 21:45

Végjáték
A főleg forgatókönyvíróként ismert Mitch Glazer thrillere Mickey Rourke, Megan Fox, Bill Murray (a rendező állandó tettestársa), Kelly Lynch és Rhys Ifans főszereplésével.
Vetítik: Duna - 22:20

Elizabeth
Shekhar Kapur Oscarok és egyéb díjak tömegére jelölt kosztümös drámája Erzsébet királynőről Cate Blanchett főszereplésével. További szereplők: Geoffrey Rush, Joseph Fiennes, Richard Attenborough, Daniel Craig, Christopher Eccleston, Fanny Ardant, Vincent Cassel.
Vetítik: TV2 - 23:10

Szexterápia
(...) persze valójában nem a szexről szól a Szexterápia (sokatmondó, hogy szeretkező párokat is alig látni benne, és még a korhatárbizottság előtt sem nagyon kell pironkodnia Josh Lawson író-rendezőnek): a különféle szexuális preferenciák inkább komoly párkapcsolati-lélektani változások katalizátorai. (...) Az egymáshoz csak lazán fűződő szkeccsek színvonala egyenetlen: hol eredetiek és találóak, hol közhelyesebbek az ábrázolt lélektani folyamatok, ahogy a sokszor egészen frappáns és fekete, máskor igen kifinomult humor is néha a legolcsóbb komédiák szintjére süllyed – ami sehogyan sem illik a film egyébként mindvégig tagadhatatlan igényességéhez. (Kovács Bálint)
Vetítik: RTL Klub - 00:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr848768910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása