Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.11.)

2015. október 11. - Orosdy Dániel

Édes a bosszú
Vaszary János vígjátéka Erdélyi Micivel, valamint a szép nevű Komár Juliskával, Páger Antallal, Ráday Imrével, Rátkai Mártonnal, Bilicsi Tivadarral.
Vetítik: Duna - 15:40

A Főnix útja
Robert Aldrich klasszikusának közepes feldolgozása. Szereplők: Dennis Quaid, Hugh Laurie, Giovanni Ribisi, Miranda Otto, Sticky Fingaz, Tyrese Gibson.
Vetítik: RTL Klub - 15:40

A Karib-tenger kalózai - A világ végén
A Jack Sparrow figurájával fémjelezett sorozat 3. része, változatlanul Gore Verbinski rendezőtől, Jerry Bruckheimer producertől és a Ted Elliott - Terry Rossio írópárostól. A színészgárda sem változott sokat: Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Stellan Skarsgard, Bill Nighy, Chow Yun-Fat, Naomie Harris, Jack Davenport, Mackenzie Crook stb.
Vetítik: RTL Klub - 18:50

Mr. és Mrs. Bridge
James Ivory (és Ruth Prawer Jhabvala forgatókönyvíró, valamint Ismail Merchant producer) elismert drámája Evan S. Connell regényei nyomán, a címszerepben Paul Newmannal és Joanne Woodward-dal, akik a való életben is (házas)párt alkottak. További szereplők: Kyra Sedgwick, Simon Callow, Blythe Danner, Robert Sean Leonard. Woodward alakítását többet között Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték.
Vetítik: Duna - 21:00

mr_e_mrs_bridge.jpg

Star Wars IV. - Csillagok háborúja
Hé, akkor mégse Új remény?! Akárhogy is, ez a westernbe oltott űropera minden idők egyik legjobb filmje. Többre megyünk ezzel az eggyel, mint az "első" hárommal együtt, és akkor a spádéról meg az egész humbugról még szót se ejtettem.
Vetítik: AXN - 21:00

A tetovált lány
David Fincher hiánypótló Stieg Larsson adaptációja Rooney Mara, Daniel Craig és Stellan Skarsgard főszereplésével. Szinopszis: „Negyven évvel ezelőtt egy családi ünnepség közben eltűnt a nagyhatalmú Vanger-klán egyik tagja, Harriet. Az idős milliárdos meg van róla győződve, hogy unokahúgát meggyilkolták, ezért felbérel egy állás nélkül maradt újságírót, hogy járjon utána az ügynek. A férfi (Daniel Craig) nyomozni kezd, és segítséget is talál egy tehetséges komputerhacker (Rooney Mara) személyében. Közös kutatásuk túl sok érdeket sért és rég eltemetett titkot fenyeget, és újabb gyilkosságra derít fényt.” (BS)
Szükség volt-e rá vagy sem, jobb a túlértékelt skandináv verziónál -- IMHO.
Vetítik: RTL Klub - 22:05

Noiré
A sikeres A hívót jegyző Odegnál Róbert újabb rövidfilmje. A hívó társproducere szerint "film noir (...) valahol a képzelet és a valóság határán, önéletrajzi elemekkel."
Vetítik: m2 - 23:10

Egy hét Marilynnel
Simon Curtis filmje a legendás Marilyn Monroe életének egy kevésbé ismert rövid epizódját dolgozza fel, címszerepben Michelle Williams-szel. Az amerikai színésznő 1957-ben  a Lawrence Olivier által rendezett A herceg és a színésznő forgatására érkezett Londonba, ahol egy fiatal asszisztensnek, Colin Clarknak kellett a gondját viselnie. A történet az ő memoárján alapul. (BS)
Vetítik: Duna - 23:10

Vak-randi
James Keach romantikus vígjátéka Chris Pine, Anjali Jay, Eddie Kaye Thomas, Jane Seymour és Stephen Tobolowsky főszereplésével.
Vetítik: Viasat6 - 02:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr297862746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása