Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (06.20.)

2015. június 20. - Orosdy Dániel

Az esernyőtrükk
Gérard Oury vígjátéka Pierre Richard főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 16:00

Ébredj velünk
Egy televíziós show kulisszái mögött játszódó romkom Rachel McAdams, Harrison Ford és Diane Keaton főszereplésével, Roger Michell (Sztárom a párom) rendezésében. Ford alakítja a háborúkat is megjárt veterán riportert, akit a McAdams által játszott szerkesztő megpróbál leszerződtetni a reggeli bulvár műsorhoz. (BS)
Vetítik: TV2 - 19:00

Spartacus
Stanley Kubrick klasszikus történelmi eposza Howard Fast regénye és Dalton Trumbo forgatókönyve nyomán, Kirk Douglas, Laurence Olivier, Tony Curtis, Peter Ustinov, Jean Simmons, Charles Laughton, John Ireland, Herbert Lom és Woody Strode főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:25

Jonah Hex
Egy képregényfilm, amely nem nőtt fel az előzetes várakozásokhoz. (Biztosan csak véletlen, hogy a producer ugyanaz a személy, aki Joel Schumacher kritikán aluli Batman-filmjeinek zavarbejtően rossz forgatókönyveiért is felel...) Ismerős nevekre azért telt a költségvetésből: Josh Brolin, John Malkovich, Megan Fox, Michael Fassbender, Michael Shannon, Wes Bentley, Aidan Quinn.
Vetítik: RTL Klub - 21:40

jonah_hex.jpg

Az utolsó ház balra
(...) Az 1972-es Az utolsó ház balra köztudottan egy Bergman-opusz, az Oscar-díjas Szűzforrás zsánerváltó remake-je, egy olyan feldolgozás, amelynek már az eredetije is egy korábbi klasszikus (a Kurosawa-féle A vihar kapujában) szerzői újragondolása. Az alaptörténet klasszikus bosszú-westernt idéz: miután egy módos paraszt-család féltett leánygyermekét néhány félállati vándor meggyalázza, majd agyonveri az erdő mélyén, a bosszúszomjas apa egyenként végez a gyanútlanul házába tévedt gyilkosokkal. (...) A 2009-es Az utolsó ház balra egyfajta óvatos visszatérés a Szűzforráshoz, bosszútörténete ismét a rekonstrukció kiútját járja, bár a cél ezúttal nem a bergmani spirituális megvilágosodás, inkább a családi egyensúly helyreállítása. (Varró Attila)
Szereplők: Sara Paxton, Tony Goldwyn, Monica Potter, Garret Dillahunt, Aaron Paul.
Vetítik: TV2 - 23:30

Szemekbe zárt titkok
A nyugdíjazott törvényszéki ügynök, Benjamín Esposito (Ricardo Darín) 1999-ben nekilát, hogy regényformába öntse egy huszonöt évvel korábbi bűneset felderítését. 1974-ben brutálisan megerőszakoltak és meggyilkoltak egy Buenos Aires-i nőt, az ügy megoldása évekbe telik, ellene dolgozik a késő-perónista bürokrácia, ahogy a tettes kézre kerítése után is közbeszól a „piszkos háború”: a kéjgyilkosból vádalkuval spicli és kormányügynök lesz. (...) A Szemekbe zárt titkok az elegáns múltidézés miatt lesz több bűn és szerelem elegyénél – igaz, a film romantikus zárlata, és ekképp a teljes melodrámai szál átértelmezi a látottakat, Campanella mozija a despotizmusból újjászülető Argentína keserédes visszaemlékezése, egyben egy új korszak reménykedő (reménykeltő?) opusa.
A Szemekbe zárt titkok 2010-ben elnyerte a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscart. (Schreiber András)
Vetítik: Duna - 01:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr557558492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása