Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (07.19.)

Wright, Wyler, Woods

2014. július 19. - Orosdy Dániel

Mi a hézag tanár úr? (alias Mi a hézag tanárúr?, A világ legszebb mestersége)
A Hanta-palinta író-rendezőjének drámája Gérard Depardieu, Guy Marchand és Michele Laroque főszereplésével.
Vetítik: Story4 - 12:30

Szemben az erőszakkal
William Wyler Arany Pálmával elismert, 6 Oscarra jelölt drámája Gary Cooper, Dorothy McGuire és Anthony Perkins főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:20

Bolondos dallamok - Újra bevetésen
Joe Dante szórakoztató kalandvígjátéka Brendan Fraser, Jenna Elfman, Timothy Dalton, Steve Martin, Heather Locklear és Joan Cusack, valamint Tapsi Hapsi, Dodó Kacsa és a többiek főszereplésével.
Vetítik: Cool - 20:50

Cápa 4. - A cápa bosszúja
Van lejjebb a Cápa 3.-nál! És ezúttal is tehetségek eredtek a cápa nyomába (pl. Joseph Sargent, az eredeti Hajsza a föld alatt rendezője), különös tekintettel egy friss Oscar-nyertesre (Michael Caine). Ed Wood  megnyalná a szája szélét!
Vetítik: Story4 - 21:25

A nagy Gatsby
F. Scott Fitzgerald híres könyvének második filmváltozata, benne többek között Alan Ladd, Shelley Winters, Ed Begley, Elisha Cook Jr.
Vetítik: Duna - 21:30

nagy gatsby1949.jpg

A specialista
Erotikus thrillerbe hajló akciófilm a Lopakodók rendezőjétől Sylvester Stallone és Sharon Stone főszereplésével. Ezúttal (is) jobban megéri a mellékszereplőkre figyelni: James Woods, Eric Roberts, Rod Steiger.
Vetítik: RTL Klub - 21:50

A Shaolin 36 próbatétele
A történetben a lélek helyett a fizikumon van a hangsúly, ezért ha valaki ebből a filmből szeretné megtanulni a buddhista vallás alaptételeit, az rossz helyen kopogtat, aki viszont kedveli kungfu-t és egy igazi klasszikusra vágyik, annak a A Shaolin 36 próbatétele kitűnő választás. (Szabó D)
Vetítik: Film Mánia - 22:00

Elátkozottak faluja
John Carpenter felemás remake-je Wolf Rilla klasszikus horrorfilmjéből. Néhány jelenet miatt érdemes megnézni, különösen az első harmad erős.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

Vaskabátok
Az Edgar Wright - Simon Pegg - Nick Frost méltán népszerű Cornetto-trilógiájának középső része, a zsarufilmek remek paródiája sok filmes utalással és ismert arccal.
Vetítik: TV2 - 22:50

Tört angolsággal
Elismert, független romantikus film Zoe Cassavetes-től (nem csak névrokon). Szereplők: Parker Posey, Melvil Poupaud, Drea de Matteo, Gena Rowlands (az anyuka), Peter Bogdanovich (az apuka régi barátja), Justin Theroux.
Vetítik: m1 - 01:25

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr366523395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása