Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.19.)

Cápa, farkas, mamut

2013. október 19. - Orosdy Dániel

Cyrano de Bergerac
Michael Gordon kosztümös drámája Edmond Rostand klasszikus verses drámája nyomán a főszerepért Oscarra érdemesített José Ferrerrel. Producer: Stanley Kramer. Ferrer egyébként Miguel Ferrer apukája, George Clooney nagybátyja, és egyesek szerint ő nyújtotta a legrosszabb Oscar-díjas alakítást a férfi főszerepért járó díj történetében.
Vetítik: Duna - 13:25

Bingo
Matthew Robbins mostanáig utolsó rendezése, családi vígjátéka egy kutyáról. Szereplők: Cindy Williams, David Rasche, Kurt Fuller.
Vetítik: TV2 - 16:10

Magdolna
Nádasdy Kálmán filmje Harsányi Zsolt regénye nyomán. A címszerepben: Lázár Mária.
Vetítik: Duna - 16:15

Tuti terv
Akció-vígjáték Ryan Reynolds és David Suchet főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 16:35

Mindenütt jó
Wayne Wang filmje Susan Sarandonnal és Natalie Portmannel. További szereplők: Bonnie Bedelia, Shawn Hatosy. A forgatókönyv az Oscar-díjas Alvin Sargent munkája.
Vetítik: Cool - 17:45

mindenütt jó.jpg

Evolúció
Ivan Reitman szórakoztató sci-fi vígjátéka. Szereplők: Seann William Scott, David Duchovny, Orlando Jones, Julianne Moore, Dan Aykroyd és Ted Levine. Nem kicsit emlékeztet Reitman és Aykroyd korábbi nagy sikerére, a Szellemirtókra.
Vetítik: TV2 - 19:30

Apáca-show
A Dirty Dancing - Piszkos tánc rendezőjének nagy sikert aratott vígjátéka Whoopi Goldberg, Harvey Keitel, Kathy Najimy és Maggie Smith főszereplésével.
Vetítik: m1 - 20:20

A cápa
Spielberg ezzel a művével egyrészt megalkotta a tökéletes szórakoztatómozit, másrészt pusztán filmes eszközökkel (no és a hiteltelen megjelenésű, rosszul működő gumicápát helyettesítő uszonnyal) zsigeri félelmet csempészett több generáció pszichéjébe. Még a bevallottan eltúlzott finálét is sikerül hitelessé tennie a végig zseniális vágásnak, operatőri munkának, zenének és színészeknek köszönhetően. A leghatásosabb film, amit valaha egy halról készítettek. (Részlet az Orosdy Dániel kedvenc filmjei című posztból)
Vetítik: Viasat3 - 20:50

Nem félünk a farkastól
Minden idők egyik legjobb filmje, szinte minden ízében zseniális. Rendezte: Mike Nichols. Írta: Edward Albee darabja nyomán Ernest Lehman. Fényképezte: Haskell Wexler. Szereplők: Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal, Sandy Dennis. A fényképezés, a női szereplők és a jelmezek Oscart nyertek, de a film egyébként is tucatnyi díjjal és jelöléssel büszkélkedhet.
Vetítik: Duna - 21:15

A sötétség útja - Mulholland Drive
Lynch és film noir mindenképpen kellett a listámra, ezért ez egy praktikus „kettő-az-egyben” választás. No nem mintha saját jogán nem lenne itt a helye ennek a sötéten ragyogó, annak idején számtalan vitát és hosszú beszélgetést kiprovokáló alkotásnak. (Részlet a Huber Zoltán kedvenc filmjei című posztból)
Vetítik: Story4 - 21:10

Bőrnyakúak
Sam Mendes háborús drámája. Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Jamie Foxx és Chris Cooper mellett a filmben feltűnik a Kárpát-medence Hugh Grantje, Fenyő Iván is.
Vetítik: TV2 - 21:35

Bichunmoo
Dél-koreai harcművészeti eposz, ha igaz.
Vetítik: Viasat6 - 22:00

A rocker csajok
A neves kliprendező, Floria Sigismondi életrajzi filmje Joan Jettről és első fontosabb zeneakráról, a The Runaways-ről. Szereplők: Kristen Stewart, Stella Maeve, Michael Shannon, Scout Taylor-Compton, Dakota Fanning. (Én pedig a stáblistát elemezve megfejtettem Kristen "Levegőt az orrodon vegyél!" Stewart indulásának titkát: ő ennek az Art Linson nevű producernek lehet a valakije. Más magyarázat nincs, nem létezhetik.)
Vetítik: m1 - 22:05

Blitz
Akciófilm Jason Statham, Zawe Ashton és David Morrissey főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 22:10

Vágyra vágyók
Francia (tévé)vígjáték, a leírások szerint a Kilenctől ötig valamiféle szellemi örököse.
Vetítik: m1 - 23:50

Antikrisztus
Lars Von Trier (sokadik) botrányfilmje. Főszereplők: Willem Dafoe és Charlotte Gainsbourg, aki a nagy cannes-i felzúdulás ellenére azért hazavihette onnan a legjobb női alakítás díját.
Vetítik: TV2 - 23:55

Hannibal
Ridley Scott nézhető-közepes folytatása A bárányok hallgatnakhoz.
Vetítik: Story4 - 00:20

Mamut
Lukas Moodysson Arany Medvére jelölt drámája.
Vetítik: Viasat3 - 01:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr255568893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása