Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (02.28.)

Fincher, Minnelli, Tolnai

2012. február 28. - Orosdy Dániel

Egyetlenem
Richard Loncraine vígjátéka Renée Zellwegerrel.
Vetítik: m1 - 20:15

Alien 3 - A végső megoldás: Halál

David Fincher játékfilmes debütje, egyben az Alien-sorozat tisztességesen sikerült, hangulatos harmadik része. Itt kellett volna abbahagyni.
Vetítik: Film+ - 21:00

Rajtaütés

Tsui Hark akciófilmje. Ez a tény, valamint Paul Sorvino színész (NagymenőkPortyán) és Steven E. de Souza forgatókönyvíró (48 óraKommandóDie Hard 1-2.) jelenléte talán valamennyire ellensúlyozza Jean-Claude Van Damme-ot és Rob Schneidert.
Vetítik: TV2 - 21:00

egy amerikai párizsban.jpg
Egy amerikai Párizsban

Vincente Minnelli Oscar-díjas musicalje Gene Kelly-vel.
Vetítik: Filmmúzeum - 23:00

Arccal a földnek

Tolnai Szabolcs (Fövenyóra) filmje.
Vetítik: TV2 - 01:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr94218366

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dutch 2012.02.28. 11:22:53

Az Alien3 egyetlen hibája, hogy kihagyták Hicks-et, nagyon olcsó megoldás volt a "sorsa".
Van Damme-ot a gyerekkori nosztalgia miatt bármiben megnézem, de Schneidert valóban tiltani kéne mindenbõl, kivéve a Sandler-filmeket, azokon már úgysem tud rontani.
Tsui Harkot viszont fenttartással kezelem azóta, amióta megtudtam, hogy a Better Tomortow 2 miattta lett olyan vontatott. Még így is alap a Woo-fele miatt, de az elsõ résztõl elmarad.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.02.28. 12:06:11

@dutch: Szerintem van más hibája is az Alien3-nak, de Hicks-ért tényleg kár. :) Viszont Michael Biehn így is jól járt a szereppel, amit el sem játszott: "Biehn, upon learning of Corporal Dwayne Hicks' demise, demanded and received almost as much money for the use of his likeness in one scene as he had been paid for his role in Aliens.".
A Better Tomorrow-filmek kapcsán egyetértek. Valami miatt kötelező a másodikat jobbnak tartani, pedig az elsőhöz képest sok sebből vérzik (höhö), főleg a sztorija. Viszont a nagy leszámolás a végén elég ütősre sikerült.

dutch 2012.02.28. 13:07:28

@Orosdy Dániel: Lehet hogy tényleg eltúloztam az "egyetlen hibát", és nálam is csak a harmadik a sorban (2-1-3), mégis egy nagyon hangulatos film. Ma már ez nagyon ritka egy trilógiánál.

Biehn tényleg sokat kapott azért, hogy egyszer mutassák a fotóját, de maga nyilatkozta, hogy pályafutásának legnagyobb csalódása ez, mert Hicks a kedvenc karaktere volt, és szerette volna újra eljátszani, de legalábbis tisztességes sorsot neki.

A BT2-nél azt hiszem az volt, hogy a producer Hark a drámai vonalat akarta erõltetni, míg Woo az akciót. Össze is vesztek, ezért Hark forgatta le a felét, így lett ilyen felemás. Talán mindent elmond, hogy a filmet egészben egyszer láttam, az utolsó 20 percet meg legalább tízszer :)
Amúgy nem tudom mit aggódott TH, mert Woo mindig nagy hangsúlyt fektetett a kapcsolatok bemutatására (fõleg a férfibarátságra) az akciófilmjeiben.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2012.02.28. 13:30:44

@dutch: Én vagyok az egyetlen, aki szerint az Alien-sorozatban az első és a második ugyanolyan jó, csak éppen egész más (al)műfajban? :( Na mindegy, nekem mindkettő nagy kedvencem.
Igen, a BT2-nél volt valami összecsapás Hark és Woo között, ezért is rendezte a harmadik részt Woo helyett Hark. Hát az a film sem váltotta meg a világot, bár a hírénél azért jobb, emlékeim szerint.

dutch 2012.02.28. 13:57:05

@Orosdy Dániel: Nem te vagy az egyetlen, az elsõ legalább olyan erõs film, mint a második. Engem a karakterek (Hicks, Bishop, Burke) löknek a második felé, ezért a sorrend.

A BT3-mat megnéztem a rend kedvéért, de Chow Yun-Fat és Woo nélkül nem az igazi, pedig potenciál lenne benne.

scorsesefan 2012.02.28. 23:10:44

@Orosdy Dániel: @dutch:
Megerősítem, nem Ti vagytok az egyetlenek. (Az eszem egyenlőségjelet tenne, a szívem egy hangyaterpeszállásnyit az első felé húz.)
süti beállítások módosítása