Filmvilág blog

Elek Judit filmjével indul a Filmrendezők klubja új évada

2024. szeptember 19. - filmvilág

filmrendezok_fekvo_reklamkep.jpg

Szeptember 23-án új helyszínen a Művész mozi Buñuel termében indul újra a Filmrendezők klubja, a Magyar Játékfilmrendezők Egyesületének mesterkurzusa. A legtöbb betiltott film rekordját tartó rendező, Elek Judit korszakos alkotását, a Majd holnap című filmet lehet látni hosszú idő után ismét nagyvásznon. A vetítést követően maga a rendező – aki egyben az egyesület korelnöke is – szakmai fogásokba vezeti majd be az érdeklődőket, és mesél a pályájáról. A beszélgetést Till Attila vezeti.

A jegyek elővételben megvásárolhatók online a Művész mozi honlapján vagy személyesen a mozi jegypénztárában.

A film egy szerelmespár életébe enged betekintést, akik külön-külön házasságban élnek. Bár szeretik egymást, egyikük sem kész elveszíteni a házastársát, gyermekét. Kapcsolatuk nyílt titok a két családban, nem kell bujkálniuk, de tudják, előbb-utóbb megoldást kell találniuk a mindannyiukat felőrlő helyzetre. A film fellibbenti a fátylat a késő Kádár-kor zilált magánéleti viszonyairól, és arról a kilátástalanságról, amely nemcsak a szerelmi fészekül szolgáló, málló vakulatú falakat, hanem az egész korszakot körbelengi.

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5118494990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása