Filmvilág blog

Három ingyenesen nézhető vígjátékkal ünnepli a születésnapját a Filmio

2021. november 26. - filmvilág

filmio3vigjatek.jpg

Novemberben ünnepli első születésnapját a Filmio, ennek örömére péntek reggeltől vasárnap estig ingyenesen nézhető három vígjáték.

Megdönteni Hajnal Tímeát, Herczeg Attila filmje (2014) – Több mint százezer nézős, szókimondó romantikus komédia, melyben Osvárt Andrea más életre vágyó szupermodellt, Simon Kornél tutyimutyi jófiút és Szabó Simon tapló, fukszos, susogó mackós producert alakít. A történet kiindulópontja a 15 éves érettségi találkozó, ahol kiderül, hogy még mindig mindenki ugyanazt akarja: megdönteni Hajnal Tímeát. 

Csinibaba, Tímár Péter filmje (1997) – Kicsit szomorkás a hangulat, de a szerelem susu bolondság. Az örök közönségkedvenc zenés film a nosztalgiázás mellett a hatvanas évek fergeteges karikatúrája – nem csoda, hogy félmillió nézővel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikere volt. Újrahangszerelt slágerei a Kispál és a Borzzal, Cseh Tamással és Gálvölgyi Jánossal sokáig vezették a toplistákat.

Sose halunk meg, Koltai Róbert filmje (1993) – Koltai Róbert komédiája keserédes iróniával és a nagy krémesevéssel a rendszerváltó korszak legsikeresebb alkotása volt. Koltai a magyar filmet egy feledhetetlen főhőssel, Gyuszi bácsival gazdagította, a csupaszív, talpraesett vállfaárussal, aki maga volt az élet hercege és minden női szívet meghódított. A Nagy utazás Presser Gábor megejtően szép előadásában azóta is az egyik legtöbbet játszott filmzene.

A Nemzeti Filmintézet által tavaly indított platform, a FILMIO a magyar filmgyártás régi és új remekműveit, a klasszikusokat és az örök kedvenceket gyűjti össze. Jelenleg mintegy 400 magyar film közül válogathatnak az online filmfogyasztók a FILMIO-n, mely okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3016765572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása