Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (08.14)

2016. augusztus 14. - Orosdy Dániel

Álomcsapat
Érzelmes amerikai vígjáték, ebben a kategóriában a legjobbak egyike. Mintha a Száll a kakukk fészkére szanatóriumon kívül játszódó jeleneteit bontották volna ki egészestés New York-filmmé. A remeklő színészek: Michael Keaton, Christopher Lloyd, Peter Boyle, Stephen Furst. A remeklő rendező: a néhai Howard Zieff (Benjamin közlegény, Várlak nálad vacsorára, My Girl-filmek).
Vetítik: TV2 - 15:35

Toprini nász
A kiváló Tóth "Andre De Toth" Endre még Magyarországon forgatott kalandfilmje Jávor Pállal és Tolnay Klárival.
Vetítik: Duna - 15:40

A nagy kiruccanás
A néhai John Hughes írói-produceri közreműködésével készült vígjáték, a főszerepekben John Candy-vel és Dan Aykroyddal.
Vetítik: Viasat3 - 17:10

Transformers 2: A bukottak bosszúja
Az élvezhető blockbusterek készítéséből megbukottak bosszúja.
Vetítik: TV2 - 19:00

Truman show
Peter Weir rangos díjak-jelölések tömegével elismert szatírája Andrew Niccol forgatókönyve alapján, Jim Carrey főszereplésével. További szereplők: Laura Linney, Noah Emmerich, Ed Harris, Natascha McElhone.
Vetítik: Duna - 21:05

Pál Adrienn
A minimalista formanyelv, a lassú, refrénszerűen ismétlődő elbeszélés, a puritán képi világ, a fekete humor és persze a témaválasztás: a testi deformitás – legyen az alkoholtól elhasználódott vagy a fölösleges kalóriák terhe alatt nyögő test – mögé rejtett végtelen magány. Kocsis Ágnes második nagyjátékfilmjét 2010-ben (...) az Un Certain Regard szekcióban díjazták: a Pál Adrienn a filmkritikusok díjával távozott Cannes-ból. (Gorácz Anikó)
Vetítik: m2 - 21:05

pal_adrienn.jpg

A túlélő
[Peter] Berg tisztességes iparos, nem etet pacifista maszlaggal: A túlélő szégyentelen propagandafilm a keményen küzdő amerikai katonákról, akik az életük árán is megvédelmezik a szegény kecskepásztorokat a világ túlsó végén. A megtörtént eseményeken alapuló, ám azokat a hollywoodi fantáziavilághoz igazító történetben négy jobb sorsa érdemes tengerészgyalogost [Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster] dobnak le az afganisztáni hegyekben egy veszedelmes tálib hadúr kiiktatására, ám az akció kudarcot vall. A királyságot is jegyző Berg nem kezdő a Közel-Keleten, és roppant hatásosan tálalja a tálib túlerő ellen tehetetlen amerikaiak kilátástalan küzdelmét. (Kovács Marcell)
Vetítik: TV2 - 22:15

Fedőneve: Donnie Brasco
Mike Newell Nagymenők-mámorban fogant maffiafilmje Al Pacino, Johnny Depp, Anne Heche, Michael Madsen és Bruno Kirby főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 23:20

Menekülő ember
Stephen King álnéven írt regényének szórakoztató adaptációja Arnold Schwarzeneggerrel, Yaphet Kottóval, Maria Conchita Alonsóval és Jim Brownnal. Vagy éppen Yves Boisset A kockázat ára című rideg hangulatú sci-fi-akciófilmjének gátlástalan lenyúlása -- ahogy tetszik. A forgatókönyvet mindenesetre a kiváló Steven E. de Souza jegyzi, a rendező pedig Starsky maga!
Vetítik: TV2 - 00:20

Karácsony
Ünnepre való érzelmesfilm Chazz Palminteritől, az indokoltnál több érzelemmel. (Igen, Palminteri az a rondafejű olasz, aki mindig annyira erőszakosnak tűnik.) A színészgárda azért elég korrekt: Susan Sarandon, Paul Walker, Penélope Cruz, Alan Arkin, Robin Williams, és persze a gyilkos tekintetű direktor.
Vetítik: Cool - 01:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr258930486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása