Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (01.24.)

2016. január 24. - Orosdy Dániel

Úton hazafelé 2. - Kaland San Franciscóban
A később horrorok és thrillerek rendezőjévé avanzsáló, néhai David R. Ellis családi filmje Sheila Burnford regényének karaktereivel. Emberi főszereplők: Robert Hays, Kim Greist, Benj Thall. Akiknek a hangja csak az eredeti hangsávon hallható: Ralph Waite, Michael J. Fox, Sally Field, Adam Goldberg, Carla Gugino, Jon Polito, Sinbad, Stephen Tobolowsky.
Vetítik: m2 - 11:05

Halálos tavasz
Kalmár László klasszikus (egykor betiltott) drámája Zilahy Lajos (egykor betiltott) regénye nyomán. Főszereplők: Jávor Pál és a filmmel debütáló, ám egyből sztárrá váló Karády Katalin.
Vetítik: Duna - 13:25

Fekete Szépség
Anna Sewell regényének sokaid változata a Tim Burtonnel gyakran együttműködő Caroline Thompson író-rendezőtől. Szereplők: Sean Bean, Alan Cumming, David Thewlis, Alun Armstrong, Peter Cook.
Vetítik: RTL Klub - 13:25

Csak kétszer élsz
EON Bond no. 5. Írók: Ian Fleming, Roald Dahl. Rendező: Lewis Gilbert (első alkalommal). Bond: Sean Connery. Blofeld: Donald Pleasence. M: Bernard Lee. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: Lois Maxwell.
Vetítik: Duna - 15:00

Csizmás, a kandúr
A Shrek-széria minden szempontból sikeres leágazása a 3. rész rendezőjétől. Társproducer: Guillermo del Toro.
Vetítik: TV2 - 19:00

csizmas2011.jpg

Ígéret földje
Gus Van Sant új filmjében Matt Damon és Frances McDormand egy energiaipari nagyvállalat ügynökeit alakítják; feladatuk, hogy kisvárosokban és farmokon megvásárolják a talajfúrás jogait a helyi földtulajdonosoktól. McKinley városában is minden a terv szerint alakul, mígnem a település közmegbecsülésnek örvendő fizikatanára felszólal a beruházás ellen, az esetleges környezetei károkra hivatkozva. A két ügynöknek ki kell találnia valamit, hogy megfordítsák az immár ellenségessé vált közhangulatot. (BS)
A finálé egyébiránt frappáns műfaji fordulata, amellyel az alkotók végül kiterítik a lapjaikat, sajnálatos módon pont a kellemes intellektuális feszültségtől és árnyaltságtól fosztja meg a filmet. A didaktikus befejezés legfeljebb azzal menthető, hogy Az ígéret földje elsősorban nem vádirat, hanem laudáció: a lélektelen nagyvárosokkal szembeállított vidéki kisközösségek megtartó erejét dicsőíti. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2013/03. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 21:05

Az utolsó dobás
Brian De Palma neo-noirba oltott A vihar kapujában-parafrázisa David Koepp forgatókönyve nyomán. Szereplők: Nicolas Cage, Gary Sinise, John Heard, Carla Gugino, Kevin Dunn, Luis Guzmán.
Vetítik: Duna - 22:05

Motel 3.
A mozikat immár elkerülő folytatást a korábbi részek producere, Scott Spiegel rendezte, a főszerepben Kip Pardue látható, de feltűnik a képernyőn Thomas Kretschmann is.
Vetítik: Film Mánia - 22:45

Watchmen: Az őrzők
A zseniális képregény kevésbé zseniális, de azért szórakoztató moziváltozata egy specialistától (Zack Snyder). Szereplők: Jackie Earle Haley, Malin Akerman, Billy Crudup, Carla Gugino.
Vetítik: TV2 - 22:55

Egy hét Marilynnel
Simon Curtis filmje a legendás Marilyn Monroe életének egy kevésbé ismert rövid epizódját dolgozza fel, címszerepben Michelle Williams-szel. Az amerikai színésznő 1957-ben  a Lawrence Olivier által rendezett A herceg és a színésznő forgatására érkezett Londonba, ahol egy fiatal asszisztensnek, Colin Clarknak kellett a gondját viselnie. A történet az ő memoárján alapul. (BS)
Vetítik: Duna - 23:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr648273072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása