Filmvilág blog

Életrevalók Filmklub - Feldobott kő Sára Sándorral

2015. december 05. - filmvilág

A Budapesti Művelődési Központ Életrevalók filmklubjának következő előadásán Sára Sándor Feldobott kő (1968) című filmjét vetítik.

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező Sára Sándorral a film után Oláh Sándor beszélget.

Időpont: 2015. december 11. péntek 18.30 óra
Helyszín: Budapesti Művelődési Központba (1119 Budapest, Etele út 55/a)

A Feldobott kő története 1949-50 táján kezdődik, a személyi kultusz éveiben, s egy fiatalember sorsán keresztül beszél az ötvenes-hatvanas évek magyar történelméről. A rendező önéletrajzának elemeiből összegyúrt főhőst, Balázst (Balázsovits Lajos) az érettségi után felveszik ugyan a főiskolára filmrendező hallgatónak, de mivel időközben apja egy politikai ügy miatt börtönbe kerül, visszavonják a felvételét. Ezt követően egy vízierőmű, majd egy tanyaközpont létesítésénél helyezkedik el földmérőként, és ismerkedik meg a korszak társadalmi visszásságaival: az erőszakolt modernizáció emberi áldozatokat is követelő kegyetlenségével, a vidéki társadalom előítéletességével, az embereknek a földhöz való, megmásíthatatlan ragaszkodásával.

Az eseményről bővebb információ a Budapesti Művelődési Központ (bmknet.hu) honlapján található.
Regisztráció: az esemény Facebook-oldalán.

Mivel a mozi, a mozgókép élvezete mindenkit megillet, ezért a teljes akadálymentesség jegyében a filmek magyar nyelven, igény esetén magyar feliratozással kerülnek vetítésre, akadálymentesen megközelíthető teremben.

A belépődíj: 300 Ft/fő.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr398141352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása