Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (07.02.)

2015. július 02. - Orosdy Dániel

A párduc
Luchino Visconti Arany Pálma-díjas klasszikusa Giuseppe Tomasi Di Lampedusa regénye nyomán. Szereplők: Burt Lancaster, Claudia Cardinale, Alain Delon, Paolo Stoppa, Romolo Valli, Terence Hill, Pierre Clémenti, Giuliano Gemma, Serge Reggiani.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

A zsaru szava
Gyakorlatilag az utolsó igazán sikeres Alain Delon-film (a forgatókönyvön természetesen dolgozott a sztár is).
Vetítik: Duna - 22:35

DROSZT - Budapest - Éjszaka - Taxi
Tévéjáték az Átrium Film-Színház előadása alapján. (port.hu)
Vetítik: Duna - 01:20

elveszett_szemelyek_korzete.jpg
Elveszett személyek körzete
Koprodukciós  (belga-holland-magyar-német-francia) szerzői film, amelyben a magyar színeket Márkos Albert zeneszerző, Hajdu Zoltán Miklós (Fehér tenyér) és Kántor László producer képviseli. Egy ipari zónában játszódik a történet, főszereplői egy házaspár és az egyik magyar vendégmunkásuk, Szabolcs. Caroline Strubbe filmjében nem a szavak dominálnak, nincs fordulatos cselekménye, így némileg meglepő, hogy a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon megkapta a legjobb forgatókönyvért járó SACD-díjat. (BS)
Kivitelezésében vérbeli európai film: hosszú csendek, kézikamerás, realista megközelítés, valamint néhol a Dardenne-fivéreket idéző letisztult képi világ. Az Elveszett személyek körzete fesztiválokon sikeres lehet, lassú ritmusa és erőtlen elbeszélése miatt azonban nem biztos, hogy a nézők szélesebb körével is közös nevezőre jut majd. (Zalán Márk kritikája az Filmvilág 2010/04. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 02:30

Baseball álmok
Három Oscarra és sok egyéb díjra jelölt, meglehetősen népszerű fantasy-dráma Kevin Costner, Amy Madigan, James Earl Jones, Ray Liotta és Burt Lancaster főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 02:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr197589700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása