Filmvilág blog

Elindul nálunk is az a csatorna, amelynek a Breaking Badet köszönhetjük

Sajtóközl.

2014. október 28. - filmvilág

AMC_HeroLogo.jpgA méltán népszerű Breaking Bad, Mad Men és a The Walking Dead gyártója, az AMC csatorna november 5-én Magyarországon is elindul. Az 1984-ben alapított American Movie Classics kezdetben kizárólag filmklasszikusokat sugárzott, 2002-től azonban nagy költségvetésű blockbustereket illetve sajátgyártású műsorokat is vetítenek. Mára az AMC az Egyesült Államokban gyakorlatilag teljes lefedettségű, a háztartások 89 százalékában jelen van.

A novemberi kezdés egyben az AMC nemzetközi bevezetésének következő állomása. A tulajdonos AMC Networks idén nyáron jelentette be, hogy „AMC” néven újrapozícionálja az MGM csatornáját, s a hálózatot a világ több mint 120 országára kiterjeszti. Az AMC Networks International – Central Europe  november 5-én Magyarországon kívül még 13 országban  indítja el a csatornát. Az AMC-t nálunk az indulás napján több mint másfélmillió háztartásban lehet majd nézni, bekerül a Magyar Telekom Családi csomagjába és a UPC kínálatába is. A saját gyártású produkciók elérhetőek lesznek magyar szinkronnal, de a digitális háztartásokban az előfizetők választhatják az eredeti, angol nyelvű változatot is. A regionális AMC helyébe – a tervek szerint – decemberben egy saját, magyar változat lép.

Kezdésként két új – 2014 nyarán debütált – sorozatot mutatnak be: a Halt and Catch Fire – CTLR nélkül szerdánként, míg a The Divide – Az ítélet ára csütörtökönként lesz látható. A műsorstruktúra a továbbiakban is követi ezt a heti felépítést: vagyis mindig a szerda és a csütörtök lesz kiemelt nap, s ezek maradnak a mindenkori  premierek napjai is.

haltandcatchfire.jpg

A Halt and Catch Fire – CTLR nélkül a személyi számítógépek igazi boomjának hajnalán, a 80-as években játszódik. Három főszereplője – egy látnok, egy mérnök és egy zseni – komoly szakmai és személyes kockázatokat vállalnak, hogy megalkossák a világot megváltoztató számítógépet. A 10 epizódból álló sorozat készítői Chris Cantwell és Chris Rogers, kreatív producerei Jonathan Lisco, Mark Johnson (Breaking Bad, Rectify) és Melissa Bernstein.

A The Divide – Az ítélet ára (2014) című sorozatot forgatókönyvíróként az Oscar- és Emmy-jelölt Richard LaGravanese (A szív hídjai, A halászkirály legendája) jegyzi. A 8 részes thriller morális kérdéseket feszeget. Azt mutatja be, hogyan létezhet igazság a modern jogrendszerben az egyéni ambíciók, az etika, a politika és a verseny szorításában.

A főszereplő ügyvédnő egy halálraítélt esetét kapja meg. Minden bizonyítékot feltár, hogy kiderüljön az igazság, védence ártatlansága, miközben egy hozzá hasonlóan szenvedélyes ügyésszel konfrontálódik. A főbb szerepekben: Maring Ireland (Homeland: A belső ellenség), Damon Gupton (Híradósok), Nia Long (Buli Holtunkiglan) és Paul Schneider (Vizet az elefántnak).

A csatorna indulását bejelentő sajtótájékoztatón az AMC Networks International – Central Europe vezérigazgatója, Málnay B. Levente közölte, hogy céljaik szerint 2015-től az új sorozatokatmár néhány nappal az amerikai bemutatót követően műsorra tűzik - magyar szinkronnal és eredeti hangon is –, így szerinte nem lesz értelme torrentről letölteni ezeket a szériákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr306839509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása