Filmvilág blog

A magas emberek boldogságáról, avagy Gondry esete Chomsky-val

Előzetes

2013. október 29. - Baski Sándor

Noam_chomsky.jpgNoam Chomsky nevét talán még azok is ismerik, akik egyetlen sort sem olvastak tőle. Egy profán hasonlattal élve: az ő a nyelvészetnek, ami Stephen Hawking az elméleti fizikának. Továbbá: „A nyelvészet terén mutatott kiemelkedő munkája mellett Chomsky az egyik leginkább számon tartott amerikai baloldali értelmiségi, és a vietnami háború óta világszerte az amerikai külpolitika és gazdaságpolitika éles bírálójaként ismert. Az 1992-es „Arts and Humanities Citation Index” szerint 1980 és 1992 között Chomsky volt a világon a leggyakrabban idézett élő személy. A professzor a politikában is aktívan részt vesz, magát libertariánus szocialistának vallja, és szimpatizál az anarcho-szindikalizmus nézeteivel is.” (Wikipédia)

A professzorral most nem kisebb név, mint a francia Michel Gondry készített interjúfilmet. Chomsky eddig sem tartózkodott a médiaszereplésektől, IMDb-s adatlapja szerint több mint 120 dokumentumfilmben, televíziós interjúban és showműsorban osztotta meg a véleményét a nagyközönséggel (egyik legemlékezetesebb fellépése Ali G műsorában volt.) Gondry természetesen nem szimpla, beszélőfejes dokut készített, hanem egy kézzel rajzolt animációs filmet. Több mint két évet dolgozott a produkción, a nagyobb költségvetésű filmjeinek forgatása közben, illetve után. Többnyire éjszaka rajzolt, amikor hazaért a munkából. Az Is the Man Who Is Tall Happy?-t november végétől vetíti néhány amerikai mozi. Előzetes a tovább után.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr665604892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagylaszlo971 2013.10.30. 10:38:21

hahaha, csomszky olvtárs az a nagyokos, akinek a példamondatait magyar nyelvészeten is csak angolul lehet tanítani, mert máskülönben semmi értelme nem marad az egésznek. de azért ő az univerzális okostojás, höhöhö
süti beállítások módosítása