Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (08.30.)

Holtponton

2011. augusztus 30. - Orosdy Dániel

Vakáció a halott utcában
Palásthy György ifjúsági tévéfilmje Csukás István írása nyomán.
Vetítik: m2 - 09:00

A törvény éber őre

Önmagában szerény jelentőségű western, viszont igazi filmtörténeti kuriózum: ha annak idején a főszereplő, Richard Widmark nem elégedetlen Robert Tottennel, és nem cserélteti le félúton Don Siegelre, ma szegényebbek vagyunk Alan "The Alias Man" Smithee-vel, a nem létező filmrendezővel (bővebben a Mozinet hasábjain írtam erről az úriemberről, tessék utánanézni). Egyébként a korszak vezető kritikusai szerint nem is rossz mozi.
Vetítik: Viasat3 - 09:40

Az ember melegségre vágyik

Esztergályos Károly tévéfilmje, Örkény István négy novellájának (Mikor van a háborúnak vége, Az utolsó vonat, Jégárpa, Az ember melegségre vágyik) emlékezetes adaptációja.
Vetítik: m1 - 21:00

A majmok bolygója 2

A sci-fi klasszikus első folytatása, jórészt a már megismert szereplőkkel.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

Holtpont

Kathryn Bigelow első nagyobb sikert aratott filmje. Főszereplők: Patrick Swayze (RIP), Keanu Reeves (Krisztus a Mátrixban), Gary Busey (Oscar-jelölés a legjobb főszereplő kategóriájában, 1979) és Lori Petty (Tank Girl).
Vetítik: TV2 - 21:25

 

Nyílt seb
Jane Campion thrillere. Főszereplők: Meg Ryan, Jennifer Jason Leigh, Mark Ruffalo, Kevin Bacon.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

Talpig majom

Henry Selick (Karácsonyi lidércnyomás, James és az óriásbarack, Coraline és a titkos ajtó) vígjátéka. Szereplők: Brendan Fraser, Bridget Fonda, Rose McGowan, Whoopi Goldberg, Chris Kattan, Giancarlo Esposito, John Turturro.
Vetítik: RTL Klub - 23:30

Kisvilma - Az utolsó napló

Mészáros Márta filmje, a Napló-sorozat lezárása.
Vetítik: TV2 - 02:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr523189561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása