Filmvilág blog

Fékezett habzás - A Cinetrip története

A hét videója

2011. június 26. - filmvilág

Fékezett habzás címmel dokumentumfilm készült a budapesti gyógyfürdőkben szervezett Cinetrip partisorozat elmúlt 12 esztendejéről. A film a fürdőzést és a zenés, látványos partikat összekapcsoló új szórakozási forma születését és virágzását, a körülötte kialakult konfliktusokat mutatja be. A sikertörténet alapítója, L. Laki később nagyszabású szabadtéri rendezvény szervezésébe fogott, amiben szó szerint teljesen tönkrement. Ezt követően évekig elhúzódó perek sorozata kezdődött, miközben a Cinetrip megbukott, és akkor úgy tűnt, soha többet nem lesznek ilyen jellegű bulik.

Az alaptörténet mellett a dokumentumfilm olyan általánosabb érvényű kérdéseket is feszeget, hogy milyen a kultúra, turizmus és gazdaság viszonya Magyarországon, mit okoz a Sziget Kft. erőfölénye a honi fesztiválok piacán, s hogy a bürokrácia milyen hatással van a sikeres ötletekre.  

 

A rendező Flór Péter az operatőr Kabán Benedek segítségével ismert személyiségeket - például Bojár Iván András, Gerendai Károly, Erdélyi Zsolt vagy Korompay Katalin – is megszólaltat. A Fékezett habzás alkotói egyúttal egy vadonatúj, az eddigiektől merőben eltérő forgalmazási modellt próbálnak ki, melyben üzletileg maguk is érdekeltté válnak. A film június közepétől egy hónapon át csak az interneten tekinthető meg, de a későbbiekben  valamelyik televíziós csatorna is bemutathatja. A 41 perces alkotást eddig 20 ezren látták. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr633015724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása