Filmvilág blog

Moziklip extra: Heath Ledger

2009. augusztus 05. - klág

Heath Ledger másfél évvel ezelőtti váratlan halála nem csak Terry Gilliam The Imaginarium of Doctor Parnassus projektjét szakította félbe: a színész az amerikai zilált indie rock zenekarnak, a Modest Mouse-nak is rendezett egy klippet, de az utómunkát már a The Masses nevű produkciós irodára hagyta. Az együttes No One's First and You're Next névre keresztelt EP-je tegnap jelent meg hivatalosan, az azon szereplő King Rathez készített videoklip pedig ma debütált. Ledger nem kezdő a téren, már 2006-ban rendezett egy klippet Ben Harper számára is.

A King Rat egyértelmű kirohanás az igazságtalan bálnavadászattal szemben, animációban előadva. A szándéka már az első jelenetektől világos, a bálnakapitány után már elkerülhetetlen a konfrontáció a vízben úszó emberekkel, de a fogás, a nyúzás és feldolgozás képsorai még megrajzolva is erősek. Ledgerre egyértelműen nagy hatással lehetett Gilliam, a megannyi hosszú trombita klasszikus Monty Python-toposz, bár az arcot kapó napról csak valami bizarr Teletubbies-utalásra tudok gondolni. Isaac Brock hisztérikus éneke jól passzol a komor és agresszív témához, Ledger tudja hogyan kell vágni hogy a képsorai a leghatásosabbak legyenek. A King Rat klipje nem zseniális, nem korszakalkotó, de jó annyira, hogy a színész kliprendezői képességét is gyászolhassuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr891290010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása