Filmvilág blog

Filmfesztivál szabad SZFE jeligére

2020. szeptember 11. - filmvilág

szfe_1.jpg

A FREESZFE Filmfesztivál szervezői maximum 3 perces alkotásokat várnak az autonómia, a szolidaritás vagy a diákmozgalom témakörében. Műfaji követelményeket nem támasztottak, annyit kérnek, hogy a beküldött alkotások legyenek ellátva angol felirattal.

"Szeretnénk, ha titeket is inspirálnának az elmúlt hetek eseményei, amik nem csak bennünk hagytak mély nyomot, hanem a világ számos kiemelkedő alkotójának figyelmét is felkeltették" – írják a diákok a közleményükben. Példának Cate Blanchettet, az Ida és a Hidegháború rendezőjét, Pawel Pawlikowskit, Helen Mirrent, Eddie Redmayne-t, Eva Greent, Joe Wrightot és Sir Ian McKellent hozták fel, akik nyilvánosan biztosították szolidarításukról az egyetemet.

A filmeket az egyetemen belül, egy zárt fesztivál keretében vetítik le, majd a kiválasztott alkotásokat online elérhetővé teszik.

A beérkezett műveket a diákokból álló zsűri, valamint három neves filmművész bírálja el:

  • Enyedi Ildikó rendező (Arany Medve-díj)
  • Mundruczó Kornél rendező (cannes-i Un certain regard szekció fődíja)
  • Hajdu Szabolcs rendező (Kristály Glóbusz-díj)

A filmeket a kitöltött jelentkezési lappal együtt szeptember 25-ig kell elküldeni a freeszfefilmfestival@gmail.com címre.

Fotó: SZFE HÖK Fb-oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9716198060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása