Filmvilág blog

Videópályázat indul Európáról, a fődíj 4 x 300.000 Ft

2017. március 07. - filmvilág

Egy olyan világban, ahol „Brüsszel” gyakorta távolinak tűnik, az egyes uniós szakpolitikák pedig szinte teljesen ismeretlenek a hétköznapi emberek számára, rövid videoklipek rávilágíthatnak arra, hogy ezek a témák életünk részét képezik. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája által meghirdetett videópályázat ezeket az összefüggéseket hivatott bemutatni, három témára fókuszálva, maximum 90 másodperces videókkal.

videopalyazat_plakat.jpg2017 március 6. és április 30. között lehet pályázni élőszereplős vagy animációs videofilmekkel a Vid@eu elnevezésű versenyre az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének Facebook-oldalán található applikáción keresztül. A három kategória, amelyben a kiírók a pályázatokat várják:

  1. Digitális egységes piac – Ebbe a témakörbe tartozik az online vásárlás, az internetes zaklatás, az online tér nyújtotta kulturális sokféleség, és a családi életet átszövő digitalizáció.
  2. Fiatalok mobilitása az EU-n belül – Ebbe a témakörbe tartozik a külföldi önkéntes munkavállalás, korábbi részvétel Erasmus programban – beleértve Magyarországon tanuló külföldi diákok tapasztalatait, illetve külföldön eltöltött szakmai gyakorlatot.
  3. Klímaváltozás és energiaunió – Ebbe a témakörbe tartozik minden, ami az éghajlatváltozásról, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos viszonyunkról és tevékenységünkről szól globális vagy helyi szinten.

A videofilmeknek alkalmasaknak kell lenniük arra, hogy EU-s értékeket bemutatva, a közösségi médiában terjeszthetők legyenek. A pályaműveket szakmai zsűri értékeli majd az uniós témákhoz való kapcsolódás, a kreativitás és a kivitelezés szempontjait figyelembe véve. A zsűri által kiválasztott egy-egy kategória győztese mellett a közönség is szavazhat május 4. és 14. között a Facebookon. A legtöbb kedvelést begyűjtő videó készítője közönségdíjban részesül. A díjazottak 300.000 forintos vásárlási utalványt kapnak, amit műszaki cikkek vásárlására fordíthatnak.

A videópályázat és a teljes kiírás elérhető az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének Facebook-oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1312320155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása