Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.05.)

Amadeus + Anonymus

2014. október 05. - Orosdy Dániel

Délibáb minden mennyiségben
Szinetár Miklós vígjátéka. Társrendező: Banovich Tamás. Forgatókönyv: Szabó István, Kardos Ferenc, Molnár Károly. Szereplők: Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Váradi Hédi, Lorán Lenke, Sennyei Vera, Schubert Éva.
Vetítik: Duna - 12:35

Halott férfi nem hord zakót
A kiváló vígjátékokat jegyző Steve Martin--Carl Reiner színész-rendező páros több szempontból is bravúros noir-paródiája, amely 40-es években készült klasszikusok jeleneteinek felhasználásával közel tökéletes illúziót teremtve hozza össze a vásznon Martint, Rachel Wardot és a rendezőt Hollywood aranykorának legnagyobb csillagaival.
Vetítik: Viasat3 - 13:25

Ami sok, az sokk
Kiváló fekete komédia, az esszenciális Joe Dante-mozi. Szereplők: Tom Hanks, Bruce Dern, Carrie Fisher, Rick Ducommun, Corey Feldman, Henry Gibson, Dick Miller.
Vetítik: Viasat3 - 15:20

Az ember tragédiája
Jankovics Marcell 25 éven át készülő, 160 perces Madách-adaptációja (...)
Nem csak a történeti színek közti színeváltozás viszi előre a rajzfilmet (minden szín más képi szimbolikára, stílusra és rajztechnikára épül), hanem az egyes színek is folytonos mozgásban vannak: a Jankovics-snittekben a rajz nem az illusztráció eszköze, hanem a gondolaté, a jelenet mindig a motívumok folytonos metamorfózisában, a vonal örök hullámzásában nyeri el jelentését. Jankovics rajzfilmje, akár Madáché éppen ezért nagy mű, az alkotó egy pillanatra sem pihen meg a kétkedésben, nem csábul el az egyetlen igaz hitnek, dogmának vagy egyedül üdvözítő stílusnak. Madách – szerencsénkre – veszedelmes klasszikus. (Schubert Gusztáv kritikája a Filmvilág 2011/12. számában olvasható.)
Vetítik: Film Mánia - 19:00

Anonymus
Roland Emmerich kosztümös drámája (igen, kosztümös drámát írtam, nem sci-fit, akció- vagy katasztrófafilmet, drámát) Shakespeare kilétéről (igen, Shakespeare-t írtam, nem Dieter Bohlent vagy Loch Ness-i szörnyet, Shakespeare-t) jó színészekkel (ebbe nem kötök bele, a jó színészeket többnyire korábban is meg tudta fizetni, igaz, ezek most főleg britek: Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, Joely Richardson, David Thewlis stb.).
Vetítik: ATV - 20:40

Anonymous-Roland.jpg

Hétmérföldes szerelem
Romantikus komédia egy távkapcsolatról, Drew Barrymore és Justin Long főszereplésével.
Vetítik: Cool - 21:00

Nincs alku
Korrekt akcióthriller Samuel L. Jacksonnal és Kevin Spacey-vel.
Vetítik: Film+ - 21:00

Amadeus
Milos Forman Oscar-díjas remekműve, Peter Shaffer világhírű darabjának feldolgozása. Mozartot Tom Hulce, Salierit a szerepért Oscart nyerő F. Murray Abraham alakítja.
Vetítik: Duna - 21:05

Mission: Impossible 2.
Felemás folytatás Brian De Palma elsőosztályú akciófilmjéhez John Woo-tól.
Vetítik: TV2 - 21:30

A nagy nap
Sztárokkal telezsúfolt hollywoodi remake-je a francia Az öcsém esküvőjének. A sztori: „A rég elvált Don és Ellie Griffin (Robert De Niro és Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) kedvéért. Teszik mindezt azért, mert a fiatal vőlegény rendkívül vallásos vér szerinti anyja váratlanul úgy határoz, hogy a fél világon átrepülve részt vesz fia esküvőjén.” További fellépők: Robin Williams, Amanda Seyfried, Katherine Heigl, Topher Grace, Susan Sarandon. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:40

Amerikai pite 2.
A nagysikerű vígjátéksorozat második része.
Vetítik: Viasat3 - 22:00

A velencei kurtizán
A Traffic és különböző Edward Zwick-filmek producereként ismert Marshall Herskovitz kosztümös drámája. Szereplők: Catherine McCormack, Rufus Sewell, Oliver Platt, Moira Kelly, Fred Ward, Jacqueline Bisset.
Vetítik: m1 - 22:15

12 - A romlás napjai
Joel Schumacher filmje.
Vetítik: TV2 - 00:05

Mint hal a vízben
Elismert chilei-francia filmdráma.
Vetítik: m1 - 00:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr476723937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása