Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (07.17.)

Kalmár, Kidman, Kunis

2014. július 17. - Orosdy Dániel

Földi űrutazás
Peter Hyams ügyes sci-fi-thrillere sok jó színésszel (Elliott Gould, Karen Black, Telly Savalas, James Brolin, O.J. Simpson, Sam Waterston, Brenda Vaccaro).
Vetítik: Film Mánia - 11:30

Éli könyve
A manapság népszerű világvége-forgatókönyvek egy variánsával van dolgunk, kivételesen zombik nélkül, viszont meglepően markáns mondanivalóval. A Hughes fivérek A pokolból óta nem forgattak nagyjátékfilmet, érthető hát igyekezetük, hogy most valami fajsúlyossal rukkoljanak elő, és az Éli könyve bizony nem habkönnyű lányregény. Elgondolkodtat hitről, reményről, kitartásról, és szót emel a nyomtatott könyvek védelmében. Nemes konzervativizmusa és vallásos meggyőződése komoly elvárásokat támaszt a nézővel szemben, de ahogyan egy Shyamalan-film sem kizárólag keresztény-allegóriaként működik, úgy az Éli könyve is nyugodt szívvel ajánlható csupán dögös akciófilmként, amelyben Denzel Washington egyszerre alakítja Mad Maxet, Zatoichit és Forrest Gumpot. (Kovács Marcell)
Vetítik: Film+ - 21:10

book of eli1.jpg
Lagerfeld titkai
Dokumentumfilm Karl Lagerfeldről, többek között Nicole Kidman-nel.
Vetítik: m2 - 21:25

Déryné
Kalmár László filmje Békeffy István és Bacsó Péter forgatókönyvéből, a címszerepben Tolnay Klári. Díszletek: Fábri Zoltán.
Vetítik: Duna - 21:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr176515171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása