Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (12.09.)

2011. december 09. - Orosdy Dániel

Cool túra
Másnaposok rendezőjének filmje. Nem éppen Bergman, de az Amerikai pite nyomán újra népszerűvé váló tinivígjátékok között a jobbak egyike.
Vetítik: TV2 - 21:00

Kill Bill

Quentin Tarantino filmje.
Vetítik: Film+ - 21:00

Az évszázad bűnesete

Mark Rydell (Az aranytóA rózsaIntersection - Vágyak vonzásában) elismert tévéfilmje Isabella Rossellini és Stephen Rea főszereplésével.
Vetítik: Hálózat - 21:00

Rómeó vérzik

Peter Medak már-már campbe hajló, de összességében jól sikerült neo-noirja. A figyelemreméltó színészgárda tagjai: Gary Oldman, Lena Olin, Annabella Sciorra, Juliette Lewis, Roy Scheider, Dennis Farina, Will Patton, Ron Perlman, Michael Wincott.
Vetítik: Filmmúzeum - 22:00

romeo vérzik.jpg

A mostohaapa

Joseph Ruben (ÁlomküzdőkPénzvonat) szolid klasszikusa Donald E. Westlake (Point BlankVisszavágóA nagy balfogásA társaságSvindlerek) regénye nyomán egy imádnivaló pótapukáról, aki szereti kiírtani az aktuális családját (a Losttal Emmy-t nyerő Terry O'Quinn alakítja, kiválóan).
Vetítik: Viasat6 - 22:00

A kezdet vége

Gothár Péter tévéfilmje (vagy esetleg a színházi közvetítése egy általa rendezett Sean O'Casey-darabnak) Szacsvay László, Lázár Kati és Stohl András főszereplésével.
Vetítik: Duna2 - 22:25

Az ember, aki ott se volt

"Az ember, aki száraztisztítás tömegsikere által akart ott lenni, ezért hullani kezdtek körülötte az ismerősök. Coenék ezúttal nem csupán megidézték kedvenc stílusukat/műfajukat, a film noirt, hanem a lehető legpontosabban reprodukálták is. A történet James M. Cain regényeinek motívumait keveri a testvérpár szokásos fekete humorával és bizarr karaktereivel, vizuálisan pedig tökéletesen hozza a Billy Wilder, John Huston, Howard Hawks és a többiek életművéből ismerős jellegzetességeket."
Vetítik: Viasat3 - 23:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr353449646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2011.12.09. 08:20:08

Ez a Mostohaapa nagy gyerekkori kedvencem. Amikor legutóbb adták a Viasaton, féltem, hogy gagyi lesz, de a kulcsjelenetek képről képre beugrottak. Szerintem kb. ilyen igényességgel kellene ma is horrorfilmeket csinálni. (És milyen vicces, hogy a kopasz csávónak a Lostból még van - egy kevéske - haja.)

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2011.12.09. 09:29:23

@algi: Ez a Ruben is elég érdekes arc (ld. Joel Schumacher). Fillérekből összehoz olyan filmeket, mint A mostohaapa vagy az Álomcsapda, aztán Julia Roberts (plusz a pénz, gondolom) kedvéért beáll szakmunkásnak.

algi 2011.12.09. 10:30:39

@Orosdy Dániel: Basszus,a Dreamscape-et is ő csinálta?! Azt is jó rég láttam, de az is nagyon emlékezetes volt.
süti beállítások módosítása