Filmvilág blog

Jön a harmadik FREESZEMLE

2023. május 16. - filmvilág

freeszemle.jpg

Xantus János emlékest, Táncmaraton, Csányi Vilmos-előadás és kortárs opera - több mint ötven programmal vár a Freeszfe Egyesület fesztiválja.

A Művészet szabad! alcímet viselő négynapos programsorozaton az intézmény hallgatóinak színházi vizsgaelőadásai és vizsgafilmjei mellett vetítések, kerekasztal-beszélgetések és koncertek várják a közönséget. A FREESZEMLE eseményei június 1-4. között, a CEU Nádor utcai épületében és a CEU Konferencia Központban láthatók.

A harmadik FREESZEMLE színházi kínálatát a műfaji sokszínűség jellemzi. Akad köztük színházi társasjáték (A nép ellensége), improvizációkon alapuló előadások (Én itt fogok ülni szerintem, Wishlist), fórum színház (A valóság főpróbája), térspecifikus improvizációs előadás (Willany Leó x FREESZEMLE) és Az Era Nova kamarazenekar közreműködésével létrehozott operaelőadás, az Echo, egy „performatív kísérlet szöveggel, képpel, zenével, testtel”, amely most látható először. Fesztivál a fesztiválban idén is a Tokio Sunrise Fesztivál
vol. 2. – Performance Factory.

A Színház és performansz osztály programsorozatának, hét vizsgaelőadásuknak a CEU Konferencia Központ ad otthont.

A Free Egyetemen idén Csányi Vilmos ad elő, A képzelet szerepe a kultúra kialakulásában címmel, de kerekasztal-beszélgetések is színesítik a rendezvénysorozatot. Terítéken többek között a kapunyitási pánik Lil Frakkal, de a píszíség is Lady Dömperrel és Ráskó Eszterrel. 

Horace McCoy A lovakat lelövik, ugye? című regényének témáját idézi meg a június 3-ai Táncmaraton, amelyre minden érdeklődőt, kihívásokat keresőt, színházi társulatot szívesen várnak a szervezők,. Bárki, bármikor becsatlakozhat, de a versenyben csak azok vesznek részt, akik végigtáncolják a 12 órán át tartó programot, amelyet Grecsó Zoltán vezet. Az a páros, aki az elejétől a végéig, szabályokat betartva a táncparketten ropja, 100.000 Forintot vihet haza!

A FREESZEMLE idén Xantus János előtt tiszteleg. A Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, színész, egyetemi tanár idén lenne 70 éves. Munkásságáról vetítéssel, koncerttel és szakmai beszélgetéssel emlékeznek meg. Xantus János Eszkimó asszony fázik című filmje mellett a vetítések kínálatában Ragályi Elemér Kukoricasziget című alkotása, valamint Enyedi Ildikó és Pálfi György egykori vizsgafilmje is megtalálható.

Részletes program és jegyvásárlás: itt.

A Freeszemle a Freeszfe művészeti kommunikáció osztályának a vizsgamunkája, minden feladatot a hallgatók végeznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7218125280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása