Filmvilág blog

Interaktív gyerekfilmfesztivál az Akváriumban

2020. október 20. - filmvilág

cinemira_1.jpg

Október 24-25. között az Akvárium Klubban rendezik meg a 3. CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált, amely az egyetlen kifejezetten gyerekeknek és a kamaszoknak szóló filmes mustra hazánkban. A filmes programon hazai premierként láthatóak többek közt a Berlinálén, vagy a Velencei Filmfesztiválon debütált családi filmek. A versenyprogramban a világ legkiemelkedőbb rövid rajzfilmjei és kisjátékfilmjei versengenek az Aranymókus díjért. A vetítések mellett számos interaktív családi program is várja a látogatókat.  

Világszerte készülnek gyerekeknek szóló minőségi filmek, azonban ezek az alkotások szinte soha nem jutnak el a hazai mozikba. A CINEMIRA komolyan veszi a gyerekeket, és idén is elhozza a legkiemelkedőbb minőségi, nemzetközi gyerekfilmeket a hazai közönségnek. 

Az óránként induló vetítések korosztály szerinti bontásban a 4-14 éveseket szólítják meg, míg a nagyjátékfilmek 12 éves kor fölött az egész család számára nyújtanak minőségi szórakozást. Két vetítés között pedig a család minden tagja kipróbálhatja magát filmesként, táncosként, kaszkadőrként vagy épp animációs rendezőként. 

A fesztiválon a fiatal közönség találkozhat ismert mesék szinkronhangjaival, így Hamvas Dániel (Hablaty) és Gacsal Ádám (Harry Potter), Csondor Kata (Fekete özvegy) beszél a szinkronizálás titkairól. A Stranger Things gyerekszereplőinek magyar hangját kölcsönző hazai gyerekszínészek beszélnek arról, hogyan alkották meg a karaktereket. Steinhauser Andrea, a legnevesebb magyar gyerekcastingos pedig, hogyan válhatnak színésszé az erre nyitott gyerekek.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6316248028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása