Filmvilág blog

Adománygyűjtő filmvetítés az emberkereskedelem áldozatainak

2019. május 13. - filmvilág

csicska.jpg

Ma Magyarországon közel 36.000 ember él rabszolgasorban. Az Egy nő fogságban című dokumentumfilm forgalmazója, az ELF Pictures és a Szabad Élet Egyesület adománygyűjtő filmvetítést rendez az emberkereskedelem áldozatainak megsegítésére. 

Időpont: 2019. május 20. 19:00 h
Helyszín: TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza (1094 Budapest, Liliom u. 41.)

A befolyt összeget teljes egészében az áldozatok megsegítésére fordítják:

  • támogatják egy védett ház működését
  • egy menekítő autó fenntartását
  • az áldozatok rehabilitációját és képzését (tanulás, esélyteremtés)
  • egy országosan terjesztett támogató füzet elkészülését a segítségnyújtás lehetőségeiről, valamint a segítő szervezetek elérhetőségeiről.

Program:

19:00 h // FILMVETÍTÉS

AKI BÚJT, AKI NEM
kisjátékfilm, 2018, 10 p., r.: Schwechtje Mihály

Egy szegény magyar faluba érkezik egy drága autó. Az utcán bújócskázó gyerekeket nagyon érdekli a kocsi, a sofőr megengedi, hogy egyenként beüljenek, legnagyobb boldogságukra minden gombot kipróbálhatnak. A sofőr mindenkivel nagyon kedves, közvetlen. Elindul a játék…

Schwechtje Mihály filmes és színházi rendező 2018-ban, a Friss Hús fesztiválon debütált rövidfilmje azt mutatja be, mi lehet a sorsa évente közel egy falunyi, periférián élő gyereknek.


CSICSKA
kisjátékfilm, 2011, 20 p., r.: Till Attila

Balogh István egy vidéki tanyán élő földművelő gazda, aki rettegésben tartja a feleségét és a gyerekeit. Mivel éppen hogy csak fent tudja tartani magát és a családját, az istállóban úgynevezett "csicská"-t, vagyis tulajdonképpen rabszolgát tart, akit minden szempontból állatként kezel.

Till Attila riporter, műsorvezető, rendező 2012-ben Európai Filmdíjra jelölt, feszült hangulatú kisjátékfilmjét a hasonló szituációt túlélt emberek beszámolói és a témához kapcsolódó híradások inspirálták. 


EGY NŐ FOGSÁGBAN
 
dokumentumfilm, 2017, 89 p., r.: Tuza-Ritter Bernadett

A film egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy 10 év után megpróbál kitörni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszanyerje szabadságát és lányával új életet kezdjen. 

Tuza-Ritter Bernadett felkavaró alkotása az első magyar egészestés dokumentumfilm, mely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába. A filmet közel 80 nemzetközi fesztiválon vetítették, melyeken 28 díjat nyert, majd 2018-ban Európai Filmdíjra jelölték. A magyar és nemzetközi filmkritikusok a legjobb dokumentumfilmnek járó Fipresci-díjjal ismerték el.


21:00 h // BESZÉLGETÉS AZ ALKOTÓKKAL ÉS SZAKEMBEREKKEL

Beszélgetés Tuza-Ritter Bernadett, Till Attila rendezőkkel, valamint De Coll Ágnes emberkereskedelmi szakértővel és Toszecky Renáta védett ház koordinátorral. Moderátor: Bombera Krisztina.

Támogatói jegyárak: 5000 Ft, 10000 Ft, 15000 Ft

Normál jegyár: 2000 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8814824688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása