Filmvilág blog

Latinok vs. RobotTrump

2016. november 28. - filmvilág

robottrump.png

Még csak sejteni lehet, milyen lesz Donald Trump elnöknek, de valami már most biztos: a filmesek fantáziáját legalább annyira, ha nem jobban megmozgatja majd, mint a most leköszönő Obama. A bizonyíték? Már született is két értékelhető rövidfilmes dolgozat, nem meglepő módon mindkettő Latin-Amerikában (kampányában Trump legerősebben a latinok ellen uszított.)

A La Madre Buena, amelyben egy mexikói kisfiú mindenáron Trump-pinyátát szeretne születésnapjára (piñata = olyan papírból, vagy egyéb könnyű anyagból készített édességekkel teli játék, amelyet bottal el kell találni), szentimentálisabb húrokat perget, de képileg ügyesen kidolgozott. A M.A.M.O.N. — Latino vs. Donald Trump sokkal viccesebb, olyan, mintha a fénykorában lévő Roberto Rodriguez írta és rendezte volna. A választási kampányban megígért határfal mexikói oldalán játszódik, ahol egy óriási Trump-robot tartja fent a rendet. A vizuális trükkök hibátlanok (Alejandro Damiani a Vaksötéten dolgozott korábban effektesként, más nincs is az IMDb-oldalán), a poénok ülnek és még a finálé is szellemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1612003370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása