Filmvilág blog

Művészek munka közben - Fotókiállítás Picasso unokájának válogatásában

2015. május 13. - filmvilág

New York, Washington, Chicago és Montreal után Budapesten is megtekinthető a “Revealed” by Sofitel fotókiállítás, mely a világ leghíresebb modern és kortárs művészeit ábrázolja alkotás közben. A kiállítás különleges hangulatú képei a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel lobby falait május 5-étől június végéig díszítik, és éjjel-nappal megtekinthetők a nagyközönség számára.

Olivier Widmaier Picasso, Pablo Picasso unokája és a Picasso, Portrait Intime (Albin Michel/Arte éditions) írója, a kiállítás kurátora, maga választotta ki a 30 fotót a neves francia hetilap, a Paris Match archívumából.

A díjazott fotók között megtalálható egy fekete-fehér kép, melyen Pablo Picasso egy ölébe mászó dalmatát figyel, egy másik Salvador Dalit ábrázolja a Párizsi Állatkertben, festés közben. Jeff Koons is megjelenik a 24 órás Le Mans-ra készülő BMW Art Car-ral, Pierre Soulages egy folyamatban lévő munka felett guggol, Keen van Dongen-nek Brigitte Bardot pózol. A tárlat további, szintén egyedülálló hangulatú képein – többek között – olyan nagy alkotók kapnak még főszerepet, mint Rene Magritte, Marc Chagall, Fernando Botero, Joan Miró, Jean Cocteau és Francis Bacon.

A Revealed kiállítást Budapesten, ünnepélyes keretek között, a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel igazgatója, Philippe Godard nyitotta meg május 5-én, kedden este.

A képre kattintva egy válogatás látható a kiállítás képeiből! (Forrás: Paris Match)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr237455936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása